Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

PostHeaderIcon ΤΣΕΧΙΚΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ


Αυτή τη σαλάτα συνηθίζεται να τη φτιάχνουν στην Τσεχία, τις ημέρες των Χριστουγέννων και μου την έδωσε πάλι η κουμπάρα μου η Ρούλα, για να σας την παρουσιάσω.

Υλικά
5 πατάτες μέτριου μεγέθους, βραστές, κομμένες σε κύβους
3 αυγά βρασμένα, κομμένα σε κύβους
100 γρ. αγγοράκι τουρσί, κομμένο σε κύβους
1 φλυτζάνι του καφέ άλμη από το αγγουράκι τουρσί
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κύβους
1 μαγιονέζα
1 φλυτζάνι του καφέ λάδι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε τις πατάτες, την άλμη, το λάδι, το ξύδι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ τουλάχιστον.

PostHeaderIcon ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ της ΡΟΥΛΑΣ


Υλικά
300 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. ανθότυρο
1 καυτερή πιπεριά
1 καρότο τριμμένο
Ρίγανη
Μαιντανό
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κύβους
Λάδι- ξύδι

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο multi την καυτερή πιπεριά με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και μία ξύδι. Με ένα πηρούνι θρυμματίζουμε το τυρί φέτα και το ανθότυρο. Κατόπιν σε ένα μπόλ ενώνουμε όλα τα υλικά και τοποθετούμε την τυροσαλάτα στο ψυγείο.  

PostHeaderIcon ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ


Μια συνταγή που πολλοί δεν έχουν δοκιμάσει και ίσως είναι ευκαιρία να τη δοκιμάσουν διότι είναι μοναδικός μεζές. είναι παραδοσιακή της μακεδονίας και μου την έδωσε η κουμπάρα μου η Ρούλα Α. από τις Σέρρες. 

Υλικά
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό ζυγούρι ή αρνί κομμένο σε κομμάτια
Κύμινο, μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλο το κρέας να βράσει σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μόνο με νερό για πολλές ώρες (3 έως 4). Στη διάρκεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι. Το βράσιμο συνεχίζεται μέχρι να σωθούν τα υγρά και το κρέας να λιώσει. Βγάζουμε τυχόν κόκκαλα που υπάρχουν και το υπόλοιπο κρέας το αφήνουμε να κρυώσει όπως είναι και το τοποθετούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό (συντήρηση). 
Το τρώμε ως κρύο μεζέ ή τηγανητό μαζί με αυγά ομελέτα. 

PostHeaderIcon ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ με ΛΑΧΑΝΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ "ΑΡΜΙΑ"



Μια παραδοσιακή συνταγή από το Γάζωρο Σερρών και την κουμπάρα μου Ρούλα Α.

Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
1 πιάτο βαθύ ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κιλό λάχανο τουρσί
Αλάτι - πιπέρι κόκκινο - πιπέρι μαύρο -μπαχάρι

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά το λάχανο τουρσί και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κοτόπουλο με το κρεμμύδι να τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι μαύρο, μπαχάρι και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει προσθέτοντας νερό. Μόλις το κοτόπουλο βράσει ρίχνουμε και το λάχανο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και αφήνουμε να πάρει μία βράση με όλα τα υλικά. Κατόπιν σε ταψί ρίχνουμε το φαγητό και προσθέτουμε 1 1/2 φλυτζάνι του καφέ ρύζι, κόκκινο πιπέρι, νερό, αν δεν έχει ζουμί, και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να βράσει το ρύζι.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!