Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

PostHeaderIcon Κουλουράκια με Πορτοκάλι


Μία ακόμα απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για κουλουράκια 

Υλικά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι σόδα, διαλυμένο στο χυμό πορτοκαλιού
Μισό ποτήρι του κρασιού κονιάκ
Το ξύσμα από τα πορτοκάλια
Μία βανίλλια
900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε βαθύ μπολ και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. 

Πλάθουμε τα κουλουράκια, σε ότι σχήμα θέλουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, για 12-15 λεπτά.

PostHeaderIcon Μικρά Ρολά Κοτόπουλου με Κάρυ

Υλικά
6 μικρά φιλέτα στήθους κοτόπουλου ανοιγμένα
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
Φέτες ντομάτας
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 πίκλες (πράσινα αγγουράκια τουρσί)
1 κούπα τριμμένο ρεγκάτο
Ρύζι

Εκτέλεση
Παίρνουμε τα φιλέτα, τα χτυπάμε για να ανοίξουν, τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μπόλικο κάρυ μέσα-έξω. 

Βάζουμε στο καθένα από μία κουταλιά της σούπας από τα υλικά μας και κατόπιν τα τυλίγουμε σε ρολά και τα στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα. 

Τα βάζουμε σε πυρέξ, με ένα ποτήρι νερό, μία κουτάλα λάδι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, γυρίζοντας μερικές φορές για να ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές. Τα ρολά θα βγάλουν  ζουμιά, συμπληρώνουμε όσο νερό θέλουμε και προσθέτουμε το ανάλογο ρύζι. Εγώ χρησιμοποιώ ρύζι καρολίνα για να γίνεται μελωμένο. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να ρουφήξει το ρύζι τα υγρά. Στο διάστημα αυτό χρειάζεται να γυρίσουμε ακόμα μία φορά τα ρολά για να μην ξεροψηθούν από πάνω.
Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

PostHeaderIcon Σοκολατένιο Σουφλέ με Καραμέλα


Το γλυκό παρασκεύασε και παρουσιάζει η φίλη μας Μαριλένα 

Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα 
180 γρ. βούτυρο
250 γρ. κουβερτούρα
40 γρ. κακάο
4 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. καρύδια

Εκτέλεση

Πρώτα καραμελώνουμε το γάλα:

Βάζουμε το μεταλλικό κουτί με το κλειστό ζαχαρούχο γάλα σε κατσαρόλα με νερό, ώστε να το σκεπάζει με νερό και σιγοβράζουμε για 3,5 ώρες. Μπορούμε να βράσουμε περισσότερα από ένα μεταλλικά κουτάκια και να τα διατηρήσουμε για πάρα πολύ χρόνο έτσι ώστε να τα έχουμε έτοιμα όταν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για γλυκά.

Ευκολότερος και πιο γρήγορος τρόπος είναι να ρίξουμε το ζαχαρούχο γάλα σε αντικολλητικό τηγάνι σε φωτιά και να το ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει και να αλλάξει χρώμα. 
Αφού καραμελώσει, το αφήνουμε να κρυώσει.

Λιώνουμε το βούτυρο, μαζί με την κουβερτούρα σε κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία και μόλις ενωθούν ρίχνουμε ένα -ένα τα αυγά, χτυπάμε το μείγμα με σύρμα και κατόπιν προσθέτουμε διαδοχικά και ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ζαχαρούχο γάλα. 

Απλώνουμε το μισό από το μείγμα σε μικρό μακρόστενο πυρέξ, σε λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω με το κουτάλι το καραμελωμένο γάλα, σε διάφορα σημεία. Κατόπιν απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα και τέλος το υπόλοιπο καραμελωμένο γάλα, σε διάφορα πάλι σημεία. 

Ψήνουμε το γλυκό στο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 40 λεπτά.

Το γλυκό τρώγεται κατά προτίμηση ζεστό σε μικρά κομμάτια με τη συνοδεία παγωτού. Αν το αφήσουμε να κρυώσει γίνεται αρκετά συμπαγές και μπορούμε να το κόψουμε σε τετράγωνα κομματάκια και να το προσφέρουμε σαν σοκολατάκια.
Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

PostHeaderIcon Αγριογούρουνο Κρασάτο


Μία συνταγή από το γιορτινό τραπέζι της φίλης μου Μαριλένας. 
Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλους.

Υλικά
2 κιλά αγριογούρουνο κομμένο σε μερίδες
1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί
Κεδρόσπορους
2 φύλλα δάφνης
1 χούφτα πιπέρια σε διάφορα χρώματα
2-3 ξερά κρεμμύδια ολόκληρα με καρφωμένα ξερά γαρύφαλλα

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το τοποθετούμε σε ένα πλατύ σκεύος. 

Βάζουμε μέσα στο σκεύος όλα τα υλικά με το κρασί να σκεπάζει τα κομμάτια κρέατος και τα αφήνουμε 24 ώρες εκτός ψυγείου και 24 ώρες εντός ψυγείου μέσα στη μαρινάτα.

Κατόπιν βγάζουμε τα κομμάτια, τα στραγγίζουμε και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τη μαρινάτα όπως είναι και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για τουλάχιστον 3 ώρες. 

Μπορεί να χρειαστεί λιγότερη ή περισσότερη ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 

PostHeaderIcon Ρώσικη Σαλάτα


Η συνταγή και η παρουσίαση της σαλάτας είναι της φίλης μου Μαριλένας

Υλικά
1 κουτί ζαμπονάκι zwan
1 βαζάκι κάπαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού πατάτες κομμένες σε κύβους
1 φλυτζάνι του τσαγιού καρότα κομμένα σε κύβους
1 φλυτζάνι του τσαγιού αρακά
1 φλιτζάνι του τσαγιού φασόλια άσπρα βρασμένα, μικρού μεγέθους
1 βάζο μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση 
Βράζουμε πρώτα τα λαχανικά να μαλακώσουν.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ  και τα ανακατεύουμε για να ενωθούν. 
Τοποθετούμε τη σαλάτα στο ψυγείο. 
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

PostHeaderIcon Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το 2013



Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!