Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

PostHeaderIcon ΜΠΙΣΚΟΤΑ "ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ"

Υλικά
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
3 κουταλιές του γλυκού κακάο
1/4 κουταλιού γλυκού αλάτι
2 μεγάλες κουταλιές σούπας βούτυρο
1/4 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλλια
2 κουταλιές σούπας γάλα

Για το γλάσο
2 κουταλιές του γλυκού κακάο
2 κουταλιές του γλυκού νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το βούτυρο. Με τα δάχτυλα ανακατεύουμε και κάνουμε το μείγμα σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλλια και φτιάχνουμε μία σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι πάχους λιγότερο από 2 δάχτυλα, το κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκ, τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Κατόπιν χτυπούμε στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο, με το κακάο, το νερό και τη ζάχαρη άχνη έτσι ώστε να γίνει μία πάστα σοκολάτας την οποία απλώνουμε με ένα κουτάλι του γλυκού πάνω σε κάθε μπισκοτάκι. 

PostHeaderIcon ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ με BAILEYS και ΝΕΣ ΚΑΦΕ

Υλικά
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 γρ. κουβερτούρα
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι του καφέ baileys
1/2 φλυτζάνι νερό
2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού νες καφέ
6 αυγά

Για το γλάσο
1 κουτάλι του γλυκού νες καφέ
2 κουταλιές του γλυκού baileys
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
2 φλυτζάνια του καφέ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το λάδι, το λικέρ, τον καφέ και το νερό. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών χτυπημένους και κατόπιν ρίχνουμε και ενώνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι, με το μίξερ ή με το χέρι. Χτυπούμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και την ενώνουμε με το μείγμα, με απαλές κινήσεις. Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά έως 1 ώρα.

Αφού κρυώσει χτυπούμε με το μίξερ τον καφέ με το λικέρ και το λιωμένο βούτυρο, προσθέτοντας σιγά-σιγά τη ζάχαρη άχνη και κατόπιν καλύπτουμε το κέικ. 
Μπορούμε να κάνουμε το γλάσο μας όσο πηχτό θέλουμε προσθέτοντας ή αφαιρώντας ζάχαρη άχνη. 
Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

PostHeaderIcon ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ με ΜΠΥΡΑ και ΡΥΖΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 μερίδες
1 κουτί μπύρα χωρίς πολύ αλκοόλ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι - πιπέρι - πικάντικο μιξ για κοτόπουλο
2 φλυτζάνια τσαγιού ρύζι
5 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 φλυτζάνι τσαγιού διάφορα λαχανικά ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε σιγανή φωτιά να τηγανιστούν και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινήσουν καλά. Κατόπιν ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τη μπύρα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη το τηγάνι, να σιγοβράσουν. Σβήνουμε πριν εξατμιστεί όλη η μπύρα για να γίνει ζουμερό.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, μισό κουτάλι του γλυκού αλάτι, τα λαχανικά και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει για άλλο ένα τέταρτο μέχρι να αρχίσει να σώνεται το νερό. Προσθέτουμε το βούτυρο, σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε μέχρι να κρυώσει.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!