Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

PostHeaderIcon Σουφλέ Ζυμαρικών με Κοτόπουλο

Υλικά
1 πακέτο παπαρδέλες 250 γρ βρασμένες καλά σε αλατισμένο νερό 
3 φιλέτα κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Μισό ποτήρι χυμό ντομάτας
1 κρέμα γάλακτος
250 γρ. κασέρι τριμμένο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο και αμέσως τα κομματάκια κοτόπουλου. Τα σοτάρουμε καλά και τέλος προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και  χαμηλώνουμε τη φωτιά για να βράσουν τα φιλετάκια μας.

Σε ένα πυρέξ βάζουμε τις παπαρδέλες και από πάνω ρίχνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου με τη σάλτσα, το σκεπάζουμε με την κρέμα γάλακτος και με το κασέρι. Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το κασέρι και να πάρει χρώμα.

*Τη συνταγή παρουσιάζει και μαγειρεύει η Ρούλα
Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

PostHeaderIcon Ομελέτα Λαχανικών με Μπέικον και Μαγιονέζα

Υλικά
3 μεγάλες πατάτες
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
100 γρ. γραβιέρα σε κύβους
5 αυγά
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
100 γρ. μπέικον

Εκτέλεση
Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες και τις τηγανίζουμε ελαφρά. 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη, κόβουμε ροδέλες τις πιπεριές, σε κύβους το μπέικον και τα σοτάρουμε. 

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με τις 2 κουταλιές μαγιονέζα και τα ενσωματώνουμε με τα υλικά που έχουμε στο τηγάνι. 

Παίρνουμε ένα μικρό πυρέξ και βάζουμε μέσα τα υλικά μας κόβοντας σε κύβους και το τυρί μας. 

Τοποθετούμε την ομελέτα στο φούρνο μέχρι να ροδίσει. 

*Τη συνταγή παρουσιάζει και μαγειρεύει η Ρούλα

PostHeaderIcon Ποικιλία Λαχανικών με Φέτα στο Φούρνο

Υλικά
2 κολοκυθάκια κομμένα σε μεγάλους κύβους.
3 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 κόκκινες και 1 πράσινη πιπεριά
1 μελιτζάνα μεγάλη ή 2 μικρές
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Μισό ποτήρι χυμό ντομάτας
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
150 γρ. φέτα
Πιπέρι-ρίγανη -αλάτι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά μας (εκτός από τη φέτα και τις ροδέλες ντομάτας) και τα σβήνουμε με το χυμό ντομάτας. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρουν μία βράση. 

Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το φαγητό που έχουμε στην κατσαρόλα, τοποθετούμε από πάνω τις ροδέλες ντομάτας και το βάζουμε στο φούρνο. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος, τρίβουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε πάνω στο φαγητό. Μόλις ροδίσει αποσύρουμε από τη φωτιά.


*Τη συνταγή παρουσιάζει και μαγειρεύει η Ρούλα
Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

PostHeaderIcon Μοσχάρι με Λιγκουίνι και Γιαούρτι στο Πήλινο


Τη συνταγή μαγείρεψε και παρουσιάζει η Ρούλα, την οποία αφιερώνει στις φίλες της Χρύσα και Ιωάννα στις Σέρρες.

Υλικά 
Μισό κιλό μακαρόνια τύπου λιγκουίνι
1 κιλό μοσχάρι
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1/4 τυρί ρεγκάτο 
Λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
Λίγο μπαχάρι
Πιπέρι-αλάτι

Εκτέλεση 
Βράζουμε τα μακαρόνια "al dente" σε αλατισμένο νερό, με μία κουταλιά της σούπας λάδι. 

Σοτάρουμε σε μία χύτρα το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το μοσχάρι, το οποίο έχουμε κόψει πρώτα σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε τη ντομάτα,τα καρυκεύματα, ένα ποτήρι νερό και τα βράζουμε για 45 λεπτά. 

Παίρνουμε μικρά πήλινα σκεύη ή ένα πυρέξ, στα οποία τοποθετούμε μία στρώση μακαρόνια, από πάνω το μοσχαράκι με τη σάλτσα, τα σκεπάζουμε με άλλη μία στρώση μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη. 

Μέσα σε ένα σκεύος τρίβουμε το ρεγκάτο και το ενσωματώνουμε στο γιαούρτι. Με το μείγμα του γιαουρτιού σκεπάζουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο κεφαλοτύρι.

Βάζουμε τα πήλινα σκεύη στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσαφί.

Είναι ένα ελαφρύ και πολύ εύγευστο φαγητό.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!