Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

PostHeaderIcon Ρολό Σοκολάτας

Υλικά
6 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1 μπέικιν
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Μία σαντιγί σοκολάτας

Γλάσο Σοκολάτας
250 γρ κουβερτούρα
125 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη να γίνουν αφράτα, προσθέτουμε το μπέικιν, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και στο τέλος το αλεύρι, το οποίο ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις.

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα, απλώνουμε το μείγμα  και το βάζουμε να ψηθεί μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Αφού ψηθεί βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, μαζί με τη λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε ρολό. Τυλίγουμε το ρολό σε υγρή πετσέτα και το αφήνουμε για 10 λεπτά.

Χτυπάμε τη σαντιγί σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Απλώνουμε το ρολό και στρώνουμε από πάνω του το μείγμα της σαντιγί. Τρίβουμε μπισκότα της αρεσκείας μας και με προσοχή τυλίγουμε πάλι το παντεσπάνι σε ρολό, προσέχοντας έτσι ώστε το άκρο που τελειώνει να βρίσκεται στο κάτω μέρος.

Λιώνουμε τη σοκολάτα μας μαζί με το αδιάλυτο εβαπορέ, προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο κονιάκ και το γλάσο μας είναι έτοιμο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με αυτό καλύπτουμε όλη την επιφάνεια από το ρολό μας. Τέλος τρίβουμε από πάνω μπισκότο.

Αντί για σοκολάτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μερέντα.

Τη συνταγή αφιερώνω στην ξαδέλφη μου τη Γιώτα στην Κομοτηνή.
Με αγάπη Ρούλα


Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

PostHeaderIcon Κις Λορέν με Φύλλα Κρούστας

Υλικά
8 φύλλα κρούστας
1 πακέτο μανιτάρια
250 γρ. μπέικον
3 λουκάνικα Φρανκφούρτης
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο

Για τη Μπεσαμέλ
Μισό λίτρο γάλα
3 1/2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
1 αυγό
Πιπέρι-αλάτι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, με λίγο λάδι, το κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους. Στο τέλος ρίχνουμε το μπέικον και τα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια.

Μπεσαμέλ
Βράζουμε το γάλα με τη μαργαρίνη αφού πρώτα έχουμε κρατήσει μισό ποτήρι γάλα κρύο, στο οποίο διαλύουμε το αλεύρι. 
Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το κρύο γάλα με το αλεύρι και αφού η μπεσαμέλ αρχίσει να πήζει, τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε και αμέσως ρίχνουμε τα τυριά μας.

Τέλος ρίχνουμε τα λαχανικά με το μπέικον και τα λουκάνικα στη μπεσαμέλ.


Παίρνουμε μία φόρμα του κέικ στην οποία τοποθετούμε τα 4 φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο, αφού πρώτα τα λαδώσουμε, χωρίς να κάνουμε τρύπα στη μέση.
Τα κομμάτια των φύλλων που περισσεύουν τα αφήνουμε έξω από τη φόρμα.

Ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα το μείγμα με τη μπεσαμέλ, τα σκεπάζουμε με τα φύλλα που περισσεύουν και από πάνω στρώνουμε σουρωμένα, αφού πρώτα τα λαδώσουμε, τα υπόλοιπα 4 φύλλα κρούστας.

Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς για μία περίπου ώρα. Βγάζουμε από τη φόρμα αφού πρώτα κρυώσει.

*Μαγειρεύει και παρουσιάζει η Ρούλα 
Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

PostHeaderIcon Τυρί Σαγανάκι με φύλλο Κρούστας

Παίρνουμε 2 φύλλα κρούστας, τα βουτυρώνουμε και στρώνουμε από πάνω τους κομμάτια από τυρί φέτα - γραβιέρα και προαιρετικά πιπεριά ψιλοκομμένη.

Διπλώνουμε τα φύλλα σε φάκελο και τα τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι τα φύλλα να πάρουν ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, προσέχοντας  να μην καούν ή ξεροψηθούν. 

Κόβουμε τα φύλλα σε κομμάτια και ρίχνουμε λεμόνι.

*Μαγειρεύει και παρουσιάζει η Ρούλα 
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!