Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

PostHeaderIcon Ρολό Σοκολάτας

Υλικά
6 αυγά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
1 μπέικιν
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Μία σαντιγί σοκολάτας

Γλάσο Σοκολάτας
250 γρ κουβερτούρα
125 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη να γίνουν αφράτα, προσθέτουμε το μπέικιν, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και στο τέλος το αλεύρι, το οποίο ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις.

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα, απλώνουμε το μείγμα  και το βάζουμε να ψηθεί μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Αφού ψηθεί βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, μαζί με τη λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε ρολό. Τυλίγουμε το ρολό σε υγρή πετσέτα και το αφήνουμε για 10 λεπτά.

Χτυπάμε τη σαντιγί σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Απλώνουμε το ρολό και στρώνουμε από πάνω του το μείγμα της σαντιγί. Τρίβουμε μπισκότα της αρεσκείας μας και με προσοχή τυλίγουμε πάλι το παντεσπάνι σε ρολό, προσέχοντας έτσι ώστε το άκρο που τελειώνει να βρίσκεται στο κάτω μέρος.

Λιώνουμε τη σοκολάτα μας μαζί με το αδιάλυτο εβαπορέ, προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο κονιάκ και το γλάσο μας είναι έτοιμο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με αυτό καλύπτουμε όλη την επιφάνεια από το ρολό μας. Τέλος τρίβουμε από πάνω μπισκότο.

Αντί για σοκολάτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μερέντα.

Τη συνταγή αφιερώνω στην ξαδέλφη μου τη Γιώτα στην Κομοτηνή.
Με αγάπη Ρούλα


Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!