Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

PostHeaderIcon ΚΥΔΩΝΙΑ ΨΗΤΑ


Υλικά
Κυδώνια
Ζάχαρη
Ξυλάκια κανέλλας
Γαρύφαλλα
Βανίλια ή κονιάκ

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τα κυδώνια. Βάζουμε σε κατσαρόλα ¼ του λίτρου νερό, 2-3 ξυλάκια κανέλλας και 5 γαρύφαλλα. Τοποθετούμε τα κυδώνια, ένα ποτήρι ζάχαρη βράζουμε για 20 λεπτά. Κατόπιν βάζουμε σε ένα μικρό ταψί τα κυδώνια μαζί με το σιρόπι που έχει βράσει, πασπαλίζουμε με όση ζάχαρη θέλουμε εμείς, μαζί με τη βανίλια ή το κονιάκ και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να κοκκινίσουν και να μαλακώσουν.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε και περιχύνουμε με σιρόπι τα κυδώνια.

PostHeaderIcon ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ


Μία ιδιαίτερη και πικάντικη γεύση στο σπετζοφάι δίνει το ανάμεικτο λουκάνικο "ΣΤΡΑΚΑ" , από τους Σταγιάτες Πηλίου.

Υλικά
3 θηλιές λουκάνικο χωριάτικο ελαφρώς τηγανισμένο, κομμένο σε ροδέλες
2 μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλους κύβους
1/4 του κιλού πιπεριές πράσινες, ολόκληρες ή κομμένες στα δύο
2 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση
Τηγανίζουμε ελαφρώς, πρώτα τις πιπεριές, κατόπιν τις μελιτζάνες και τέλος το λουκάνικο στο ίδιο τηγάνι. Τρίβουμε τη ντομάτα στον τρίφτη και τη ρίχνουμε στο τηγάνι με 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι, αλάτι- πιπέρι και λίγη ζάχαρη να βράσει για 10 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί να πάρουν μία τελευταία βράση.

PostHeaderIcon ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ


Υλικά
1 μπουκάλι γάλα (1 λίτρο)
3 κουταλιές σούπας λάδι
5 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χονδρό
1 βανίλια
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
4 φύλλα για πίτα, λεπτά (όχι σφολιάτα ούτε φύλλο κρούστας)

Εκτέλεση
Κάνουμε μία κρέμα με το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τη βανίλια, σε μία κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχόμενα, μέχρι η κρέμα αρχίσει να πήζει. Η κρέμα δεν πρέπει να είναι πηχτή αλλά ρευστή. Μόλις κρυώσει ελαφρά ρίχνουμε μέσα τα 3 αυγά, χτυπημένα, και τα ενσωματώνουμε με γρήγορες κινήσεις. Στρώνουμε τα φύλλα που έχουμε ανοίξει μόνοι μας ή έχουμε αγοράσει, σε ένα ταψάκι Νο 28, περίπου. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα την κρέμα και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, χωρίς όμως να καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της κρέμας, σα μία τάρτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι το φύλλο και η επιφάνεια της κρέμας να ροδίσουν.

Το φύλλο που μπορούμε να ανοίξουμε μόνοι μας είναι το απλό: αλεύρι, αλάτι, ξύδι, λάδι και νερό.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!