Καιρός Βόλος
Επισκέπτες

website counter code

Προβολές Σελίδας

4613322
Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

PostHeaderIcon ΚΥΔΩΝΙΑ ΨΗΤΑ


Υλικά
Κυδώνια
Ζάχαρη
Ξυλάκια κανέλλας
Γαρύφαλλα
Βανίλια ή κονιάκ

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τα κυδώνια. Βάζουμε σε κατσαρόλα ¼ του λίτρου νερό, 2-3 ξυλάκια κανέλλας και 5 γαρύφαλλα. Τοποθετούμε τα κυδώνια, ένα ποτήρι ζάχαρη βράζουμε για 20 λεπτά. Κατόπιν βάζουμε σε ένα μικρό ταψί τα κυδώνια μαζί με το σιρόπι που έχει βράσει, πασπαλίζουμε με όση ζάχαρη θέλουμε εμείς, μαζί με τη βανίλια ή το κονιάκ και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να κοκκινίσουν και να μαλακώσουν.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε και περιχύνουμε με σιρόπι τα κυδώνια.

Related Posts with Thumbnails
Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου
Προφίλ
Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece
Bijoux...τιέρα
Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!