Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Σέρρες

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Εορτολόγιο

Serres Blogs

Serres Blogs

Volos blogs

Volos Blogs

Greek foodblogs

Open food

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

on-line catalog

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

PostHeaderIcon ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ


Υλικά
1 μπουκάλι γάλα (1 λίτρο)
3 κουταλιές σούπας λάδι
5 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χονδρό
1 βανίλια
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
4 φύλλα για πίτα, λεπτά (όχι σφολιάτα ούτε φύλλο κρούστας)

Εκτέλεση
Κάνουμε μία κρέμα με το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τη βανίλια, σε μία κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχόμενα, μέχρι η κρέμα αρχίσει να πήζει. Η κρέμα δεν πρέπει να είναι πηχτή αλλά ρευστή. Μόλις κρυώσει ελαφρά ρίχνουμε μέσα τα 3 αυγά, χτυπημένα, και τα ενσωματώνουμε με γρήγορες κινήσεις. Στρώνουμε τα φύλλα που έχουμε ανοίξει μόνοι μας ή έχουμε αγοράσει, σε ένα ταψάκι Νο 28, περίπου. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα την κρέμα και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, χωρίς όμως να καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της κρέμας, σα μία τάρτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι το φύλλο και η επιφάνεια της κρέμας να ροδίσουν.

Το φύλλο που μπορούμε να ανοίξουμε μόνοι μας είναι το απλό: αλεύρι, αλάτι, ξύδι, λάδι και νερό.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η Φωτό Μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!