Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

PostHeaderIcon ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΤΥΛΙΧΤΟ

Μία συνταγή της Ρούλας από Σέρρες αφιερωμένη στην ξαδέρφη της τη Γιώτα που μένει στην Κομοτηνή, με πολύ αγάπη.

Υλικά (Για 25 περίπου κομμάτια)
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
5 κρόκους αυγών
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλυτζάνι τσαγιού συμιγδάλι ψιλό
2 βανίλλιες
4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
1 βιτάμ (125 γρ. για την κρέμα και 125 γρ. για το βουτύρωμα των φύλλων)



Για το σιρόπι
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
Μισό λεμόνι
1 κουταλιά γλυκόζη

Εκτέλεση
Απλώνουμε το κάθε φύλλο, το βουτυρώνουμε, το διπλώνουμε στα τρία και το κόβουμε κατά μήκος σε 3 ίσες λωρίδες. Βάζουμε μία κουταλιά της σούπας κρέμα σε κάθε λωρίδα, γυρίζουμε τις άκρες της προς το κέντρο και τις τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, τα αλοίφουμε με λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα με χαμηλή θερμοκρασία βάζουμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη και τους ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, τις βανίλλιες, λίγο - λίγο το συμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήξει η κρέμα αλλά όχι να γίνει σφιχτή. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε στην κρέμα μας 125 γρ. βούτυρο.

Για το σιρόπι 
Βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά σε μία κατσαρόλα, αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνουμε τα γαλακτομπούρεκα καθώς είναι χλιαρά. Αφήνουμε τα γλυκά μέσα στο ταψί για αρκετή ώρα για να ρουφήξουν όλο το σιρόπι.
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

PostHeaderIcon ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ


Ένα πιάτο κατάλληλο για μπουφέ ή τραπέζι

Υλικά (Για 3 ρολά)
15 φύλλα κρούστας
1 κοτόπουλο 1 1/2 κιλό τουλάχιστον
2 κρεμμύδια ξερά
1 καρότο
1 μικρό πακέτο μανιτάρια φρέσκα
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 φλυτζάνι του καφέ γάλα συμπυκνωμένο
Αλάτι - πιπέρι
2 μεγάλες κουταλιές βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο μαζί με το ένα κρεμμύδι χοντροκομμένο και το καρότο σε φέτες, μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το καθαρίζουμε από τα κόκκαλα και την πέτσα του και το ψιλοκόβουμε. Κρατάμε 2 μεγάλες κουτάλες ζωμό από το κοτόπουλο. 
Σωτάρουμε σε κατσαρόλα το δεύτερο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, με 4 κουταλιές λάδι και τα μανιτάρια μας κομμένες σε φέτες. Προσθέτουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη και τέλος το κοτόπουλο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα 2 φλυτζάνια του τσαγιού διάφορα κασέρια τριμμένα καθώς επίσης και το συμπυκνωμένο γάλα. Η γέμισή μας είναι έτοιμη.
Παίρνουμε 5 φύλλα και τα βουτυρώνουμε ένα - ένα. Απλώνουμε τη γέμιση στο μισό των φύλλων, αφού την έχουμε πρώτα χωρίσει σε τρία ίσα μέρη, τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και τοποθετούμε σε ταψί. Το ίδιο κάνουμε και για τα υπόλοιπα φύλλα. Ρίχνουμε τις 2 κουτάλες με το ζωμό ανάμεσα στα ρολά στο ταψί, τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 με 45 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!