Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Σέρρες

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Εορτολόγιο

Serres Blogs

Serres Blogs

Volos blogs

Volos Blogs

Greek foodblogs

Open food

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

on-line catalog

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

PostHeaderIcon ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΤΥΛΙΧΤΟ

Μία συνταγή της Ρούλας από Σέρρες αφιερωμένη στην ξαδέρφη της τη Γιώτα που μένει στην Κομοτηνή, με πολύ αγάπη.

Υλικά (Για 25 περίπου κομμάτια)
1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
5 κρόκους αυγών
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλυτζάνι τσαγιού συμιγδάλι ψιλό
2 βανίλλιες
4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
1 βιτάμ (125 γρ. για την κρέμα και 125 γρ. για το βουτύρωμα των φύλλων)



Για το σιρόπι
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
Μισό λεμόνι
1 κουταλιά γλυκόζη

Εκτέλεση
Απλώνουμε το κάθε φύλλο, το βουτυρώνουμε, το διπλώνουμε στα τρία και το κόβουμε κατά μήκος σε 3 ίσες λωρίδες. Βάζουμε μία κουταλιά της σούπας κρέμα σε κάθε λωρίδα, γυρίζουμε τις άκρες της προς το κέντρο και τις τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, τα αλοίφουμε με λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα με χαμηλή θερμοκρασία βάζουμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη και τους ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, τις βανίλλιες, λίγο - λίγο το συμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήξει η κρέμα αλλά όχι να γίνει σφιχτή. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε στην κρέμα μας 125 γρ. βούτυρο.

Για το σιρόπι 
Βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά σε μία κατσαρόλα, αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και περιχύνουμε τα γαλακτομπούρεκα καθώς είναι χλιαρά. Αφήνουμε τα γλυκά μέσα στο ταψί για αρκετή ώρα για να ρουφήξουν όλο το σιρόπι.

8 σχόλια:

Taste Advisor είπε...

Πολύ μου αρέσει η ιδέα του ατομικού!
Λαχταριστό σλουρπ!

lopi είπε...

Γίνεται το ίδιο νόστιμο και τρώγεται εύκολα με τα χέρια

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω πολυ φαινεται ευκολο θα προσπαθησω ελα να δοκιμασεις απο κοντα φιλακια σαγαπω πολυ γιωτα

Ειρήνη είπε...

einai oneiro,,otan einai fresko..einai apo ta kalytyera glyka!

KANTHAR0S είπε...

Το θέλω όλο

lopi είπε...

Ποτέ δεν προλαβαίνει να μείνει πάνω από μία μέρα :)

eva είπε...

Λόοοπη μου!!!
Τί μου έκανες τώρα!!!
Μεγάλη αδυναμία!
Σου έγινε απλά υπέροχο!!!
Φιλάκια και καλό μήνα!

lopi είπε...

Γεια σου Έβα.
Τέτοια γλυκά είναι πάντα λαχταριστά και υπέροχα.
Φιλιά και καλό μήνα!!!

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η Φωτό Μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!