Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009

PostHeaderIcon ΜΕΡΕΝΤΑ

Υλικά και Εκτέλεση

Χτυπώ 250 γρ. βούτυρο με 400 γρ. ζάχαρη, συνεχίζω ρίχνοντας 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο και 125 γρ. κακάο σε σκόνη. Αν θέλω ρίχνω και 3 κουταλιές φουντούκι τριμμένο σε σκόνη. Βάζω σε βάζο και διατηρώ στο ψυγείο.

PostHeaderIcon ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ


Ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Υλικά
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι φαρίνα
¼ κουταλάκι του γλυκού σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
¾ φλιτζανιού του τσαγιού κακάο σκόνη
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό

ΓΛΑΣΟ
½ φλιτζάνι τσαγιού κακάο
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές της σούπας γάλα
1 βανίλια

Εκτέλεση
Χτυπώ στο μίξερ το κακάο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια, τη μαγιονέζα και το νερό, για 1 λεπτό μόνο.
Κατόπιν προσθέτω το αλεύρι τη σόδα, το μπέικιν και χτυπάω για λίγο ακόμη. Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνω σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά της ώρας. Αφήνω να κρυώσει καλά και κατόπιν φτιάχνω το γλάσο.

ΓΛΑΣΟ
Βάζω όλα τα υλικά σε ένα σκεύος πάνω στη φωτιά και ανακατεύω μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σοκολάτα.
Αφήνω να κρυώσει και το ρίχνω πάνω στο κέικ. Κατόπιν βάζω στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει το γλάσο.

PostHeaderIcon ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ


Μία συνταγή της κυρίας Μαρίας Γαβρ. από τον Λευκώνα

Υλικά
1 πακέτο σφολιατίνια ή φύλλο σφολιάτας κομμένο σε μικρά τετράγωνα
¼ του κιλού κιμά σοταρισμένο με 1 κρεμμύδι – Αλάτι, πιπέρι
3 κούπες μπεσαμέλ και 1 κούπα διάφορα τυριά τριμμένα.

Εκτέλεση
Σε μικρά φορμάκια για κέικ στρώνω από ένα κομμάτι σφολιάτας. βάζω στο καθένα μία – δύο κουταλιές σούπας κιμά, μία στρώση με κιμά και μία- δύο κουταλιές από την μπεσαμέλ. Η μπεσαμέλ μπορεί να είναι έτοιμη ή να τη φτιάξουμε εμείς. Ψήνω σε μέτριο φούρνο μέχρι να ψηθεί η μπεσαμέλ.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!