Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

PostHeaderIcon Ντομάτες Γεμιστές με Σπανάκι και Κουκουνάρι

Υλικά 
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Μισό κιλό σπανάκι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
1 χούφτα κουκουνάρι
8 ντομάτες καθαρισμένες από το εσωτερικό τους
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κουκουνάρι και το σοτάρουμε ελαφρά για λίγα λεπτά, να πάρει χρώμα. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και στη συνέχεια το σπανάκι. Το αφήνουμε να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του. Ρίχνουμε το ρύζι, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και δύο φλιτζανάκια του καφέ νερό.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. 

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρά, με σκεπασμένο το τηγάνι, για να φουσκώσει το ρύζι μας. 

Γεμίζουμε τις άδειες ντομάτες με το μείγμα, τις τοποθετούμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και 1/4 του ποτηριού ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν εξωτερικά οι ντομάτες. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με μερικές πατάτες.

PostHeaderIcon Κασεροκούλουρα


Υλικά
30γρ. μαγιά
2 φλυτζάνια του νες καφέ νερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. κασέρι γκούντα 

Εκτέλεση
Διαλύουμε σε χλιαρό νερό τη μαγιά με τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε σταδιακά το λάδι,  το αλεύρι και ζυμώνοντας φτιάχνουμε μία απαλή ζύμη. 

Τη δουλεύουμε για λίγο πάνω στον πάγκο, την τοποθετούμε σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα για να φουσκώσει. Μετά από 15 λεπτά και εφόσον έχει διπλασιαστεί σε όγκο, αν όχι περιμένουμε λίγο ακόμα, κόβουμε κομμάτια σε μέγεθος μπαλάκια του τένις, τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια,  τα βουτάμε πρώτα μέσα σε μία λεκάνη με νερό και στη συνέχεια μέσα στο κασέρι, το οποίο πρώτα τρίψει στον χοντρό τρίφτη. 

Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 20 περίπου λεπτά.

Το κασέρι παρόλο που λιώνει δε διαλύεται και δε φεύγει πάνω από τα κουλούρια μας, ούτε και καίγεται. Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα, τότε σημαίνει ότι το κουλούρι μας έχει ψηθεί.
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

PostHeaderIcon Cupcakes με Μπισκότα Oreo


Υλικά
130 γρ. αλεύρι
110 γρ. γάλα
100 γρ. ζάχαρη
65 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
1 βανίλια
15 μπισκότα oreo

Για το γαρνίρισμα
250 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
1 πράσινη σαντιγί
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια, το αλεύρι και στο τέλος το λιωμένο βούτυρο. 
Τοποθετούμε 15 χαρτάκια στην ειδική φόρμα για cupcakes, βάζουμε στον πάτο στο καθένα, από ένα ολόκληρο μπισκότο oreo. Με μια κουταλιά της σούπας γεμίζουμε το καθένα με το μείγμα του κέικ και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Χτυπάμε τη σαντιγί με το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μια σφιχτή κρέμα. Βάζουμε το υλικό σε κορνέ και γαρνίρουμε τα cupcakes. Διατηρούνται σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!