Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013

PostHeaderIcon Κασεροκούλουρα


Υλικά
30γρ. μαγιά
2 φλυτζάνια του νες καφέ νερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. κασέρι γκούντα 

Εκτέλεση
Διαλύουμε σε χλιαρό νερό τη μαγιά με τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε σταδιακά το λάδι,  το αλεύρι και ζυμώνοντας φτιάχνουμε μία απαλή ζύμη. 

Τη δουλεύουμε για λίγο πάνω στον πάγκο, την τοποθετούμε σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα για να φουσκώσει. Μετά από 15 λεπτά και εφόσον έχει διπλασιαστεί σε όγκο, αν όχι περιμένουμε λίγο ακόμα, κόβουμε κομμάτια σε μέγεθος μπαλάκια του τένις, τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια,  τα βουτάμε πρώτα μέσα σε μία λεκάνη με νερό και στη συνέχεια μέσα στο κασέρι, το οποίο πρώτα τρίψει στον χοντρό τρίφτη. 

Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 20 περίπου λεπτά.

Το κασέρι παρόλο που λιώνει δε διαλύεται και δε φεύγει πάνω από τα κουλούρια μας, ούτε και καίγεται. Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα, τότε σημαίνει ότι το κουλούρι μας έχει ψηθεί.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!