Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

PostHeaderIcon Γεμιστά Φιλέτα Κοτόπουλου με Σπανάκι

Υλικά
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
150 γρ. σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού άνηθο
1 πικάντικη πιπεριά (ή 3 "μπακάλικες") κομμένη σε λωρίδες
100 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη σε μεγάλα κομμάτια
2 φέτες κασέρι
Μισό ποτήρι του κρασιού ξύδι βαλσάμικο με μέλι
Μισό ποτήρι του κρασιού γάλα εβαπορέ
Αλάτι-πιπέρι-Θυμάρι

Εκτέλεση
Παίρνουμε τα φιλέτα και τα ανοίγουμε πρώτα με το μαχαίρι, όσο μπορούμε καλύτερα, και στη συνέχεια χτυπώντας τα, έτσι ώστε να γίνουν πλατιά και ίσια, όχι όμως πολύ λεπτά -  πάχους ενός δαχτύλου. 

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σπανάκι, τον άνηθο, την πιπεριά, προσθέτουμε αλάτι -πιπέρι, σβήνουμε τη φωτιά και τελευταίο ρίχνουμε το τυρί φέτα.

Αφού αλατοπιπερώσουμε και πασπαλίσουμε με θυμάρι τα φιλέτα κόβουμε το κασέρι σε 3 λωρίδες και τοποθετούμε κάθε μία στο κέντρο του φιλέτου. Γεμίζουμε κατά μήκος κάθε φιλέτο με τη γέμιση και το κλείνουμε, τοποθετώντας τη μία άκρη πάνω στην άλλη, δημιουργώντας έτσι ένα πλατύ φάκελο.

Ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σε σιγανή φωτιά ψήνουμε τα φιλέτα. Μόλις ψηθούν από όλες τις πλευρές τα αποσύρουμε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι μαζί με το ζουμί που υπάρχει, ρίχνουμε το βαλσάμικο ξύδι με μέλι, ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει ότι έχει απομείνει στο τηγάνι, προσθέτουμε το γάλα με μια πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε πάλι 2-3 φορές και σβήνουμε τη φωτιά.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με την πολύ ωραία γλυκιά σάλτσα. Πρέπει να κάνουμε τη σάλτσα την τελευταία στιγμή λίγο πριν σερβίρουμε για να παραμείνει ρευστή και ζεστή γιατί όσο την αφήνουμε να κρυώσει πήζει.
Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

PostHeaderIcon Τσιπούρα Γεμιστή


Υλικά
1 τσιπούρα
1 μικρή ντομάτα κόκκινη κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι - ρίγανη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψάρι, το ανοίγουμε προσεκτικά γύρω-γύρω με το μαχαίρι και του αφαιρούμε το κόκκαλο. 
Αλατοπιπερώνουμε καλά το ψάρι, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε ανάμεσα στα 2 φιλέτα του ψαριού. 



Κατόπιν ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μία ψηστιέρα και αφού αλείψουμε το ψάρι με λάδι το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντας προσεκτικά με μία σπάτουλα.

Σερβίρουμε με λαδολέμονο ή με σκέτο λεμόνι.
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

PostHeaderIcon Λαδοτό με Δεντρολίβανο και Χοντρό Αλάτι

Υλικά
30 γρ. μαγιά νωπή
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
Μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι χοντρό
1 κουταλιά του γλυκού δεντρολίβανο 
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαγιά με το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη και το ψιλό αλάτι. 

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που μόλις θα αρχίσει να ξεκολλάει από τα χέρια μας. 

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. 

Κατόπιν λαδώνουμε τα χέρια μας και απλώνουμε τη ζύμη, με τα δάχτυλά μας,  σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί  κουζίνας. Στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο, με τα δάχτυλα και την επιφάνειά της και κάνουμε βαθουλώματα στο ζυμάρι.

Στη συνέχεια λαδώνουμε και την επάνω επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και το δεντρολίβανο. 

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να γίνει τραγανό.

PostHeaderIcon Κοκκινιστό με Βελούδινη γλυκιά Σάλτσα

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
4 καρότα σε φέτες
1 φλυτζάνι του τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 πακέτο μακαρόνια κοχυλάκι μικρό με καρότο
1 πρέζα ζάχαρη
1 δαφνόφυλλο
Μπαχάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού σπόρους γλυκάνισο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το μοσχάρι να βράσει μέχρι να μαλακώσει. 

Σε ρηχή και πλατιά κατσαρόλα βάζουμε ένα ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τον μαϊντανό να αχνιστούν για 5 λεπτά. 

Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας το ψιλοκομμένο ντοματάκι,  αλάτι, πιπέρι, μία πρέζα ζάχαρη, ένα δαφνόφυλλο, 6 μπιλάκια μπαχάρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού σπόρους γλυκάνισου.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ένα ποτήρι από το ζωμό που βράσαμε το κρέας μαζί με τα κομμάτια του κρέατος και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. 

Αφού βράσουν, βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος και με τον πολτοποιητή, πολτοποιούμε τη σάλτσα, για να αποκτήσει βελούδινη υφή. Αν δεν έχουμε πολτοποιητή μπορούμε να χτυπήσουμε τη σάλτσα μας για 1 λεπτό στο μπλέντερ. 

Λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και λαδώνουμε με αυτό τα μακαρόνια. 

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας και από πάνω τη σάλτσα μας. Πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα.
Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

PostHeaderIcon Γαριδομακάρονο

Υλικά
1 πιάτο γαρίδες καθαρισμένες 
Μισό πακέτο μακαρόνια κομμένα σε μικρά κομμάτια 
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
1 κύβο Knor λαχανικών
Αλάτι-πιπέρι-κάρυ

Εκτέλεση
Σε μια πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά ρίχνουμε τα 2/3 από 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο, το κρεμμύδι να σοταριστεί και προσθέτουμε  τον μαϊντανό,  τον βασιλικό, την πάστα ντομάτας, το χυμό ντομάτας, τον κύβο λαχανικών, 3 ποτήρια ζεστό νερό, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να δένει. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες, μετά από 5 λεπτά τα μακαρόνια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά, αφήνουμε άλλα 7 λεπτά περίπου να βράσουν, σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό έτσι ώστε τα μακαρόνια να ρουφήξουν τα υγρά, να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!