Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

PostHeaderIcon Λαδοτό με Δεντρολίβανο και Χοντρό Αλάτι

Υλικά
30 γρ. μαγιά νωπή
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
Μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι χοντρό
1 κουταλιά του γλυκού δεντρολίβανο 
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαγιά με το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη και το ψιλό αλάτι. 

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που μόλις θα αρχίσει να ξεκολλάει από τα χέρια μας. 

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. 

Κατόπιν λαδώνουμε τα χέρια μας και απλώνουμε τη ζύμη, με τα δάχτυλά μας,  σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί  κουζίνας. Στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο, με τα δάχτυλα και την επιφάνειά της και κάνουμε βαθουλώματα στο ζυμάρι.

Στη συνέχεια λαδώνουμε και την επάνω επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και το δεντρολίβανο. 

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να γίνει τραγανό.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!