Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Κρέπες με Κοτόπουλο

Υλικά για τη Γέμιση
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια
2 πράσινες και 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
15 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 μεσαίο κουτί μανιτάρια στραγγισμένα και κομμένα σε κομματάκια
Μισό ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
1 κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
1/4 κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
Αρχικά προετοιμάζουμε τις κρέπες, όπως έχω παρουσιάσει σε παλαιότερη ανάρτηση:


http://lopis-place.blogspot.com/2008/09/blog-post_22.html


Υλικά
4 αυγά
2 ποτήρια γάλα
Αλεύρι

Εκτέλεση

Σε 1 μπώλ χτυπώ με το μίξερ τα αυγά, το γάλα και προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι, τόσο ώστε να γίνει ένας χυλός ρευστός αλλά όχι νερουλός (σαν κρέμα). Ρίχνω μέσα λίγο αλάτι και μία κουταλιά ελαιόλαδο. Το βάζω στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 10΄. Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω ελάχιστο βούτυρο. Κατόπν ρίχνω μέσα μία κουτάλα, όχι γεμάτη, και κουνάω το τηγάνι κυκλικά, έτσι ώστε να σχηματιστεί μία κρέπα. Μόλις αρχίζουν οι άκρες της κρέπας να ξεκολλάνε από την περιφέρεια του τηγανιού, γυρίζω με μία σπάτουλα την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Μην ξεχνάμε ότι η φωτιά μας θα πρέπει να είναι στην αρχή δυνατή και στη συνέχεια μέτρια αλλιώς θα καίγονται αμέσως.

Γέμιση
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές, με το κοτόπουλο μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε το μπέικον, τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και μόλις πάρουν χρώμα και αυτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση για λίγο να κρυώσει. 

Παίρνουμε μία κρέπα και αλείφουμε μία κουταλιά γιαούρτι πάνω στην επιφάνειά της. Βάζουμε σε μία της άκρη 2 κουταλιές από τη γέμιση, την πασπαλίζουμε με αρκετή κεφαλογραβιέρα και κατόπιν την τυλίγουμε σαν φλογέρα. Την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και συνεχίζουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε από πάνω όλες τις κρέπες, με όσο κεφαλοτύρι έχει απομείνει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τις βάζουμε να ψηθούν στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά. 

*Τα υλικά είναι περίπου για 15 με 20 κρέπες
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Κις Λορέν

Υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
1 αυγό 
Λίγο χλιαρό νερό
Αλάτι

Για τη γέμιση
200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
150 γρ. ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
3 αυγά
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
100 γρ. κασέρι
100 γρ. κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση
Πλάθουμε τη ζύμη ενώνοντας τα υλικά της και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά στο ψυγείο, σκεπασμένη με ζελατίνα ή με με μία υγρή πετσέτα. Κατόπιν την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι για τάρτες. Ρίχνουμε το μπέικον, το ζαμπόν και τα κασέρια μας, ανακατεμένα, να σκεπάσουν το φύλλο της τάρτας. Χτυπάμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος για να ενωθούν, τα ρίχνουμε πάνω από τα αλλαντικά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μισή ώρα με 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί η ζύμη.

PostHeaderIcon Μπάμιες


Υλικά
1 κιλό μπάμιες 
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
Μισό κουτάκι χυμό ντομάτας 
2 ποτήρια κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τις μπάμιες. Ρίχνουμε το λάδι μέσα στην κατσαρόλα, το κρεμμύδι, τις μπάμιες και τα τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας ώσπου να πάρει χρώμα το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το χυμό μαζί με ένα ποτήρι νερό. Ρίχνουμε μισή κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει το φαγητό μας, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι. 
Προσοχή μετά την προσθήκη της ντομάτας, του χυμού και μέχρι να σωθούν τα υγρά δεν ανακατεύουμε  γιατί θα διαλυθούν οι μπάμιες. 
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!