Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Κρέπες με Κοτόπουλο

Υλικά για τη Γέμιση
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια
2 πράσινες και 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
15 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 μεσαίο κουτί μανιτάρια στραγγισμένα και κομμένα σε κομματάκια
Μισό ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
1 κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
1/4 κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
Αρχικά προετοιμάζουμε τις κρέπες, όπως έχω παρουσιάσει σε παλαιότερη ανάρτηση:


http://lopis-place.blogspot.com/2008/09/blog-post_22.html


Υλικά
4 αυγά
2 ποτήρια γάλα
Αλεύρι

Εκτέλεση

Σε 1 μπώλ χτυπώ με το μίξερ τα αυγά, το γάλα και προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι, τόσο ώστε να γίνει ένας χυλός ρευστός αλλά όχι νερουλός (σαν κρέμα). Ρίχνω μέσα λίγο αλάτι και μία κουταλιά ελαιόλαδο. Το βάζω στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 10΄. Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω ελάχιστο βούτυρο. Κατόπν ρίχνω μέσα μία κουτάλα, όχι γεμάτη, και κουνάω το τηγάνι κυκλικά, έτσι ώστε να σχηματιστεί μία κρέπα. Μόλις αρχίζουν οι άκρες της κρέπας να ξεκολλάνε από την περιφέρεια του τηγανιού, γυρίζω με μία σπάτουλα την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Μην ξεχνάμε ότι η φωτιά μας θα πρέπει να είναι στην αρχή δυνατή και στη συνέχεια μέτρια αλλιώς θα καίγονται αμέσως.

Γέμιση
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές, με το κοτόπουλο μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε το μπέικον, τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και μόλις πάρουν χρώμα και αυτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση για λίγο να κρυώσει. 

Παίρνουμε μία κρέπα και αλείφουμε μία κουταλιά γιαούρτι πάνω στην επιφάνειά της. Βάζουμε σε μία της άκρη 2 κουταλιές από τη γέμιση, την πασπαλίζουμε με αρκετή κεφαλογραβιέρα και κατόπιν την τυλίγουμε σαν φλογέρα. Την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και συνεχίζουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε από πάνω όλες τις κρέπες, με όσο κεφαλοτύρι έχει απομείνει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τις βάζουμε να ψηθούν στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά. 

*Τα υλικά είναι περίπου για 15 με 20 κρέπες
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!