Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

PostHeaderIcon Σουτζουκάκια Κρασάτα με Σάλτσα

Υλικά
1 κιλό κιμά
1/4 ψωμί χωρίς την κόρα μουλιασμένο σε γάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
Μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι-Πιπέρι-Κύμινο από μισό κουταλάκι του γλυκού το καθένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
1 κουτί χυμό ντομάτας 
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
Μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Λίγο αλεύρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ μαζί με το ψωμί, το αυγό, το μαϊντανό, το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τα ζυμώνουμε αρκετά για να ενωθούν και να γίνει ο κιμάς αφράτος. Τα πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μισό δάχτυλο λάδι, το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά, βουτάμε ένα -ένα τα αλευρωμένα σουτζουκάκια στο κρασί και τα τηγανίζουμε καλά. Μόλις τελειώσουμε το τηγάνισμα, στο ίδιο λάδι, ρίχνουμε τα ντοματάκια και το χυμό ντομάτας, προσθέτουμε μία πρέζα ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 10 λεπτά. Κατόπιν βάζουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα όλα τα σουτζουκάκια, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί και να ρουφήξουν τα υγρά.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!