Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

PostHeaderIcon Τηγανιτό Ρύζι με Λαχανικά και Κρέας

Υλικά
Μισό φακελάκι ρύζι
1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτούς κύβους
1 φλιτζάνι τσαγιού αρακά
1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι
3 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 φλιτζάνι τσαγιού φασόλια κόκκινα βρασμένα ή από κονσέρβα
1 κονσέρβα ζαμπόν zwan μικρό κομμένο σε κύβους
3 μικρές πικάντικες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες
2 αυγά χτυπημένα
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού σέλινο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε ελαφρά το ρύζι για 15 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Σε βαθύ σκεύος ή σε γουόκ ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μία βούτυρο. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε ελαφρά.Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα μανιτάρια, το ζαμπόν, τις πιπεριές, τα λαχανικά, αφού πρώτα τα έχουμε βράσει ελαφρά, το σέλινο, ρίχνουμε στα τοιχώματα του σκεύους μας τα αυγά χτυπημένα, ανακατεύουμε πιο γρήγορα για να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Όταν τα υλικά μείνουν χωρίς υγρά, ρίχνουμε το ρύζι μας και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σοταριστεί και αυτό. 
Αν θέλουμε το ρύζι μας να κολλάει τότε χρησιμοποιούμε καρολίνα αλλιώς αν το θέλουμε σπυρωτό, το νυχάκι.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!