Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

PostHeaderIcon Γλυκό Σεράνο


Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε η φίλη μου Ανατολή από τις Σέρρες

Υλικά
1 βιτάμ 250 γρ.
2 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν
4 βανίλιες 
Μισή κούπα γάλα
Μισή κούπα πορτοκάλι χυμό
3 κούπες αλεύρι απλό
3 κουταλιές της σούπας κακάο

*Για τη μέτρηση των ποσοτήτων των υλικών χρησιμοποιούμε κούπες του νες καφέ

Εκτέλεση
Χτυπάμε με τη σειρά που έχουμε γραμμένα τα υλικά, προσθέτοντάς τα  ένα ένα στο μίξερ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα βαθύ τετράγωνο ταψί κουζίνας, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά της ώρας. Κατόπιν το αφήνουμε να κρυώσει καλά, το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα σε πολλά σημεία και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι που φτιάχνουμε βράζοντας 2 1/2 κούπες ζάχαρη, 2 1/2 κούπες νερό και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Μόλις κρυώσει το γλυκό χτυπάμε στο μίξερ μία πράσινη φυτική σαντιγύ με την οποία σκεπάζουμε το γλυκό και γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα. 
Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!