Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

PostHeaderIcon Μελιτζάνες Γεμιστές με Ζυμαρικά

Υλικά
10 μελιτζάνες μικρού μεγέθους κομμένες ή ανοιγμένες στη μέση 
1/4 κιμά μοσχαρίσιο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Μερικά κλωναράκια δυόσμο φρέσκο ή ξερό ψιλοκομμένο
Μισό πακέτο μακαρόνια κοχύλι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 λίτρο περίπου γάλα
1 αυγό
Λίγο κεφαλοτύρι
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε αρχικά τα μακαρόνια, σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Κατόπιν, ρίχνουμε  σε ένα τηγάνι, μισό ποτήρι κρασιού λάδι και  το κρεμμύδι να σοταριστεί. Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να τσιγαριστεί και αυτός. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, μία πρέζα ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τελειώσουν τα υγρά. Τέλος ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με τον κιμά. 

Με την παραπάνω γέμιση γεμίζουμε τις μελιτζάνες αφού πρώτα τις έχουμε κόψει, αλατίσει και τηγανίσει σε λάδι. Στη συνέχεια στρώνουμε τις γεμιστές μελιτζάνες σε ένα ταψί, τις σκεπάζουμε με κουταλιές μπεσαμέλ, τις πασπαλίζουμε από πάνω με το κεφαλοτύρι και τις ψήνουμε στους 220 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Μπεσαμέλ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Μόλις το αλεύρι απορροφήσει όλο το βούτυρο, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα, με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι στο γάλα και να αρχίσει να σφίγγει η κρέμα. Πρέπει βέβαια να περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί το γάλα για να πήξει. Τέλος αφού πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγό, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να ενωθεί και αυτό με την κρέμα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!