Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ με ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά (για 2 άτομα)
2 φιλέτα κοτόπουλου στήθος κομμένα σε κύβους ή λωρίδες
2 πιπεριές πράσινες και μία κόκκινη κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
4 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες
3 πράσινα φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/3 κουταλιού του γλυκού κάρυ
Αλάτι-πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας σόγια σως
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουτάλι του γλυκού κοφτό κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 -3 κουταλιές της σούπας λάδι, το κοτόπουλό μας, το οποίο τσιγαρίζουμε ελαφρά για 2 με 3 λεπτά, και κατόπιν τα λαχανικά μας, συνεχίζοντας το τσιγάρισμα για επιπλέον 2 με 3 λεπτά.
 Η φωτιά θα πρέπει να είναι δυνατή και τα λαχανικά να μη μαραθούν τελείως αλλά να είναι ζωντανά.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, γιατί η σόγια είναι αλμυρή, ρίχνουμε το κάρυ και προσθέτουμε το μέλι με τη σόγια και λίγο νερό αφού πρώτα έχουμε αναμείξει τα 3 αυτά συστατικά σε ένα ποτήρι. Αφήνουμε για 1 μόνο λεπτό να πάρει 1-2 βράσεις. Τέλος σε 2-3 κουταλιές της σούπας με νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε ανακατεύοντας καλά τα υλικά μας.

PostHeaderIcon ΛΑΥΡΑΚΙ με ΛΑΧΑΝΙΚΑ στον ΑΤΜΟ

Υλικά
1 λαυράκι
1 πιπεριά κόκκινη, 1 πιπεριά πράσινη, 1 καρότο και 1 φρέσκο μανιτάρι κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λωρίδες
4 κλωναράκια μαϊντανό

Εκτέλεση
Χαράζουμε το ψάρι, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα αλουμινόχαρτο. Σε κάθε σχισμή βάζουμε από 1 φέτα σκόρδο και το σκεπάζουμε με όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας. Ρίχνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και στραγγίζουμε μισό λεμόνι. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί με 2 δάχτυλα νερό. Ψήνουμε το ψάρι στους 200 βαθμούς για μισή ώρα, ανόγουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά. 
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!