Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

PostHeaderIcon Μαρμελάδα Βερίκοκο


Υλικά
3 κιλά βερίκοκα
2 κιλά άχαρη
1 βανίλια
Το χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα βερίκοκα από το κουκούτσι κόβοντάς τα στη μέση και τα τοποθετούμε σε μία βαθιά κατσαρόλα. 

Τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. 

Στη συνέχεια τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι με τη βανίλια.

Τα βράζουμε στην αρχή σε έντονη και μόλις αρχίσουν να κοχλάζουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι  να  αρχίσει το μείγμα  να πήζει και να αλλάζει χρώμα.

Παίρνουμε τη μισή ποσότητα και τη ρίχνουμε στο μπλέντερ. Την πολτοποιούμε και την ξαναρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Βράζουμε για άλλα 5-10 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει καλά. 

*Κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύουμε το μείγμα με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.

*Για να δούμε αν η μαρμελάδα μας έχει δέσει και είναι έτοιμη να τη βγάλουμε πρέπει όταν την ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα και την βγάζουμε στο πιάτο, η μαρμελάδα να στέκεται πάνω στην κουτάλα. Από εκείνο το σημείο και μετά, όσο περισσότερο τη βράζουμε θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να γίνεται πιο σκούρα.

Τοποθετούμε τα βάζα στα οποία θα βάλουμε την μαρμελάδα στο πλυντήριο πιάτων και τα πλένουμε για να τα αποστειρώσουμε. Όταν κρυώσουν, τοποθετούμε μέσα σε αυτά την κρύα μαρμελάδα και τα διατηρούμε στο ψυγείο. 
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

PostHeaderIcon Λουκουμάδες με Τυρί και Σάλτσα


Υλικά
1 κομματάκι μαγιά
1 ποτήρι νερό
300 περίπου γρ. αλεύρι
Μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. τυρί φέτα
1 αυγό
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι - ξερό δυόσμο- μία πρέζα ζάχαρη (για τη σάλτσα)

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά. 

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι έτσι ώστε να κάνουμε μία εύπλαστη ζύμη που να κολλάει στο χέρι μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Θρυμματίζουμε σε ένα πιάτο τη φέτα και την ανακατεύουμε με το αυγό. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, με ένα δάχτυλο λάδι, λαδώνουμε τα χέρια μας, παίρνουμε μικρά  κομμματάκια από τη ζύμη τα ανοίγουμε και τοποθετούμε μέσα τους μικρή ποσότητα από το τυρί με το αυγό.

Τα κλείνουμε και τα πλάθουμε με τα χέρια μας σε μικρές μπάλες και τα τηγανίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. 

Όταν τελειώσουμε με το τηγάνισμα πετάμε το μισό λάδι και στο υπόλοιπο ρίχνουμε το ντοματάκι με το αλάτι, πιπέρι, την μία πρέζα ζάχαρη και τον δυόσμο. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά και περιχύνουμε τους λουκουμάδες.

PostHeaderIcon Παραδοσιακή Συνταγή με Κοτόπουλο και Ρύζι


Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
1/4 συκωτάκια κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 ρύζι Καρολίνα
3 ποτήρια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας λάδι, το κρεμμύδι, το κοτόπουλο, τα συκωτάκια και τα ανακατεύουμε να σοταριστούν καλά από όλες τις πλευρές, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και λίγη ρίγανη.

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα ελαφρά, το ρύζι με το ζωμό, για 10 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και το ρίχνουμε σε ένα πυρέξ, μαζί με το ζωμό που έχει μείνει στην κατσαρόλα. 

Ρίχνουμε το κοτόπουλο με τα συκωτάκια από το τηγάνι στο πυρέξ πάνω από το ρύζι και ανακατεύουμε. Το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς και μόλις το ρύζι ρουφήξει όλο το ζουμί χτυπάμε τα 2 αυγά μαζί με το γιαούρτι, να γίνουν σαν κρέμα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και περιχύνουμε ομοιόμορφα πάνω από το ρύζι με το κοτόπουλο. 

Ψήνουμε για επιπλέον 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ελαφρά χρώμα και σερβίρουμε.

Μπορούμε αντί για συκωτάκια να χρησιμοποιήσουμε μία κονσέρβα ζαμπονάκι κομμένο σε κύβους.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!