Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

PostHeaderIcon Λουκουμάδες με Τυρί και Σάλτσα


Υλικά
1 κομματάκι μαγιά
1 ποτήρι νερό
300 περίπου γρ. αλεύρι
Μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. τυρί φέτα
1 αυγό
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι - ξερό δυόσμο- μία πρέζα ζάχαρη (για τη σάλτσα)

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά. 

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι έτσι ώστε να κάνουμε μία εύπλαστη ζύμη που να κολλάει στο χέρι μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Θρυμματίζουμε σε ένα πιάτο τη φέτα και την ανακατεύουμε με το αυγό. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, με ένα δάχτυλο λάδι, λαδώνουμε τα χέρια μας, παίρνουμε μικρά  κομμματάκια από τη ζύμη τα ανοίγουμε και τοποθετούμε μέσα τους μικρή ποσότητα από το τυρί με το αυγό.

Τα κλείνουμε και τα πλάθουμε με τα χέρια μας σε μικρές μπάλες και τα τηγανίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. 

Όταν τελειώσουμε με το τηγάνισμα πετάμε το μισό λάδι και στο υπόλοιπο ρίχνουμε το ντοματάκι με το αλάτι, πιπέρι, την μία πρέζα ζάχαρη και τον δυόσμο. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά και περιχύνουμε τους λουκουμάδες.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!