Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

PostHeaderIcon Μελιτζάνες Γεμιστές με Ζυμαρικά

Υλικά
10 μελιτζάνες μικρού μεγέθους κομμένες ή ανοιγμένες στη μέση 
1/4 κιμά μοσχαρίσιο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Μερικά κλωναράκια δυόσμο φρέσκο ή ξερό ψιλοκομμένο
Μισό πακέτο μακαρόνια κοχύλι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 λίτρο περίπου γάλα
1 αυγό
Λίγο κεφαλοτύρι
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε αρχικά τα μακαρόνια, σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Κατόπιν, ρίχνουμε  σε ένα τηγάνι, μισό ποτήρι κρασιού λάδι και  το κρεμμύδι να σοταριστεί. Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να τσιγαριστεί και αυτός. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, μία πρέζα ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τελειώσουν τα υγρά. Τέλος ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με τον κιμά. 

Με την παραπάνω γέμιση γεμίζουμε τις μελιτζάνες αφού πρώτα τις έχουμε κόψει, αλατίσει και τηγανίσει σε λάδι. Στη συνέχεια στρώνουμε τις γεμιστές μελιτζάνες σε ένα ταψί, τις σκεπάζουμε με κουταλιές μπεσαμέλ, τις πασπαλίζουμε από πάνω με το κεφαλοτύρι και τις ψήνουμε στους 220 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Μπεσαμέλ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Μόλις το αλεύρι απορροφήσει όλο το βούτυρο, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα, με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι στο γάλα και να αρχίσει να σφίγγει η κρέμα. Πρέπει βέβαια να περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί το γάλα για να πήξει. Τέλος αφού πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγό, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να ενωθεί και αυτό με την κρέμα.
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

PostHeaderIcon Φωλιές

Υλικά 
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι Νο 6 ή 7
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1κουτί χυμό ντομάτας
15 κεφτεδάκια  (http://lopis-place.blogspot.com/2008/05/blog-post_4184.html)
1 βαζάκι αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
1/4 γραβιέρα τριμμένη
1/4 κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κρέμα γάλακτος
50 γρ. βούτυρο


Εκτέλεση
Βράζουμε αρχικά τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, τα αποσύρουμε από το λάδι τους, αδειάζουμε το μισό και στο ήδη υπάρχον ρίχνουμε τα ντοματάκια, το χυμό ντομάτας, αλάτι-πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Κατόπιν, ρίχνουμε στη σάλτσα πάλι τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά.


Στη συνέχεια, παίρνουμε μακαρόνια με το χέρι μας και τα στριφογυρίζουμε, όπως με το πιρούνι, σε σχήμα κύκλου, τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί και αφού το γεμίσουμε, σε κάθε "φωλιά", στο κέντρο, τοποθετούμε από ένα κεφτεδάκι και σάλτσα. Προσθέτουμε στην κάθε "φωλιά" μία κουταλιά από το αγγουράκι τουρσί, σκεπάζουμε με τα τριμμένα τυριά ανάμεικτα, ρίχνουμε από μία κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος, κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά. 

Σερβίρουμε με μία μεγάλη κουτάλα κάθε "φωλιά" ξεχωριστά.

PostHeaderIcon Πικάντικο Χοιρινό

Άλλη μία πρόταση με χοιρινές μπουκίτσες, κατάλληλες για μπουφέ ή για μεζεδάκι

Υλικά
20 μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο πάρα πολύ λεπτά κομμένα
(υπάρχουν σε έτοιμες συσκευασίας συνήθως στα μεγάλα Super Market)
20 μικρές πιπεριές τουρσί
20 μπαστουνάκια γραβιέρα
1 κλαράκι δενδρολίβανο κομμένο σε 20 μικρά κομματάκια
20 οδοντογλυφίδες
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

Εκτέλεση
Απλώνουμε τα μπριζολάκια και τα αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε στο καθένα από ένα κομμάτι γραβιέρα, μία πιπεριά και ένα κομμάτι δενδρολίβανο. Τα τυλίγουμε και τα στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Ρίχνουμε το μισό λάδι στο ταψί, τοποθετούμε τα κομματάκια, τα σκεπάζουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ντομάτα, ρίχνουμε τη ρίγανη, το κρασί, ένα ποτήρι νερό και το υπόλοιπο λάδι από πάνω.
Τα ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, στους 220 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα από πάνω και  να σωθούν τα υγρά. 
Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

PostHeaderIcon Κοτομπουκιές


Μία πρόταση για μπουφέ, ορεκτικό ή ακόμα και κυρίως πιάτο

Υλικά
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
300 γρ. μπέικον σε λωρίδες
1 φλιτζάνι του τσαγιού κασέρι τριμμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα Νάξου τριμμένη
3 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα τέσσερα
1 κρέμα γάλακτος
1 καρότο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
3 φύλλα δάφνης
4 μικρούς κύβους βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μεγάλους κύβους και τους βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν ελαφρά για 15 περίπου λεπτά, μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Κατόπιν τα σουρώνουμε, τυλίγουμε κάθε κομμάτι με μία λωρίδα μπέικον και τα τοποθετούμε σε ταψί. Όταν τελειώσουμε με το τύλιγμα πασπαλίζουμε με τα τυριά, ρίχνουμε πιπέρι, το δεντρολίβανο και απλώνουμε την κρέμα γάλακτος να πάει παντού, βάζουμε τους κύβους βουτύρου σε διαφορετικά σημεία και ψήνουμε για 20 λεπτά σε κανονικό φούρνο. 

PostHeaderIcon Γλυκό Σεράνο


Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε η φίλη μου Ανατολή από τις Σέρρες

Υλικά
1 βιτάμ 250 γρ.
2 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν
4 βανίλιες 
Μισή κούπα γάλα
Μισή κούπα πορτοκάλι χυμό
3 κούπες αλεύρι απλό
3 κουταλιές της σούπας κακάο

*Για τη μέτρηση των ποσοτήτων των υλικών χρησιμοποιούμε κούπες του νες καφέ

Εκτέλεση
Χτυπάμε με τη σειρά που έχουμε γραμμένα τα υλικά, προσθέτοντάς τα  ένα ένα στο μίξερ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα βαθύ τετράγωνο ταψί κουζίνας, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά της ώρας. Κατόπιν το αφήνουμε να κρυώσει καλά, το τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα σε πολλά σημεία και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι που φτιάχνουμε βράζοντας 2 1/2 κούπες ζάχαρη, 2 1/2 κούπες νερό και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Μόλις κρυώσει το γλυκό χτυπάμε στο μίξερ μία πράσινη φυτική σαντιγύ με την οποία σκεπάζουμε το γλυκό και γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα. 
Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!