Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

PostHeaderIcon Βραχάκια


Υλικά
1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά
1 φαρίνα 500γρ.
1 κούπα καρύδια σπασμένα σε μικρά κομματάκια
1 κούπα σταφίδες
Λίγη κανέλα
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά.
Γίνεται μία ζύμη αρκετά μαλακή που όταν την τοποθετούμε πάνω στο ταψί για να την ψήσουμε απλώνει.
Με ένα κουτάλι βάζουμε κουταλιές από τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

PostHeaderIcon Μπακαλιάρος Τηγανιτός με Κουρκούτι και Σκορδαλιά


Υλικά
200γρ. περίπου μπακαλιάρο ανοιγμένο σε μικρά κομματάκια
20 γρ. μαγιά νωπή
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι, ίσως και λίγο παραπάνω
1 φλυτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό

Εκτέλεση
Συνήθως έτσι φτιάχνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου που μας περισσεύουν μετά από το καθάρισμα από τα κόκαλα.

Αφού βγάλουμε τα φιλέτα που έχουμε για τηγάνισμα, όσα κομματάκια περισσέψουν τα ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας.

Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό, ενώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί και τα κομμάτια μπακαλιάρου, και φτιάχνουμε ένα ελαστικό μείγμα. 

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι,από ένα έως δύο δάχτυλα και αφού ζεσταθεί καλά προσθέτουμε κουταλιές από το μείγμα μας και τηγανίζουμε σαν λουκουμάδες, γυρίζοντας τακτικά και από τις δύο μεριές. 

Σκορδαλιά 

Υλικά
100γρ. καρυδόψιχα
4 φέτες ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο καλά
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι ξύδι
1 κρασοπότηρο λάδι
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπλέντερ ή μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα σαν αλοιφή. 
Μόλις γίνει το μείγμα δοκιμάζουμε και ανάλογα προσθέτουμε επιπλέον λάδι, ξύδι ή σκόρδο, ανάλογα πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!