Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010

PostHeaderIcon ΜΠΥΡΟΜΕΖΕΣ

Σε ένα πυρίμαχο σαχανάκι βάζουμε όσα αυγά θέλουμε, ωμά, μία κουταλιά βούτυρο και τα βάζουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς. Μόλις αρχίσει να ασπρίζει η επιφάνειά τους, το βγάζουμε από το φούρνο και τοποθετούμε σε στρώσεις ζαμπόν, κασέρι, μανιτάρια, πιπεριά, ροδέλες ντομάτας και στο τέλος 2 λωρίδερς μπέικον. Ξανατοποθετούμε το σαχανάκι στο φούρνο, για 15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα υλικά μας και το σερβίρουμε ζεστό.  
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

PostHeaderIcon BEEF SLICES PEKING


Είναι μία συνταγή που εγώ την κάνω πολλά χρόνια. Είναι μια παραλλαγή κινέζικου με ιδιαίτερη γεύση και αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Υλικά
3 κουταλιές σούπας σόγια sauce
3 κουταλιές σούπας sherry ή ουίσκι
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
Αλεύρι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλιά του γλυκού ginger
2 κουταλιές του γλυκού σόγια sauce (επιπλέον)
1/4 κουταλιά του γλυκού σκόνη γλυκάνισο
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζωμό βοδινού
1 κουτάλι του γλυκού κορν - φλάουερ

Εκτέλεση
Ανακατεύω σε μπωλ τη σόγια και το sherry. Προσθέτω το μοσχάρι στη μαρινάτα, καλύπτω τα κομμάτια και τα αφήνω για 1 ώρα στο ψυγείο.
Ζεσταίνω το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Στραγγίζω το μοσχάρι με χαρτί κουζίνας. Το τυλίγω σε αλεύρι και το τηγανίζω για 3 λεπτά.
Βάζω 4 κουταλιές λάδι σε κατσαρόλα, προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τηγανίζω για 1 με 2 λεπτά.
Προσθέτω το μοσχάρι, το ginger, σόγια sauce, γλυκάνισο και το ζωμό. Σκεπάζω και αφήνω να σιγοβράσει έως ότου μαλακώσει το κρέας, για 1 περίπου ώρα. Λίγο πριν ψηθεί διαλύω το κορν φλάουερ σε λίγο νερό. Προσθέτω το μείγμα στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει πηχτό.
Σερβίρω το κρέας με ρύζι πιλάφι και την την πηχτή του σάλτσα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!