Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

PostHeaderIcon BEEF SLICES PEKING


Είναι μία συνταγή που εγώ την κάνω πολλά χρόνια. Είναι μια παραλλαγή κινέζικου με ιδιαίτερη γεύση και αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Υλικά
3 κουταλιές σούπας σόγια sauce
3 κουταλιές σούπας sherry ή ουίσκι
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
Αλεύρι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλιά του γλυκού ginger
2 κουταλιές του γλυκού σόγια sauce (επιπλέον)
1/4 κουταλιά του γλυκού σκόνη γλυκάνισο
3 φλυτζάνια του τσαγιού ζωμό βοδινού
1 κουτάλι του γλυκού κορν - φλάουερ

Εκτέλεση
Ανακατεύω σε μπωλ τη σόγια και το sherry. Προσθέτω το μοσχάρι στη μαρινάτα, καλύπτω τα κομμάτια και τα αφήνω για 1 ώρα στο ψυγείο.
Ζεσταίνω το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Στραγγίζω το μοσχάρι με χαρτί κουζίνας. Το τυλίγω σε αλεύρι και το τηγανίζω για 3 λεπτά.
Βάζω 4 κουταλιές λάδι σε κατσαρόλα, προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τηγανίζω για 1 με 2 λεπτά.
Προσθέτω το μοσχάρι, το ginger, σόγια sauce, γλυκάνισο και το ζωμό. Σκεπάζω και αφήνω να σιγοβράσει έως ότου μαλακώσει το κρέας, για 1 περίπου ώρα. Λίγο πριν ψηθεί διαλύω το κορν φλάουερ σε λίγο νερό. Προσθέτω το μείγμα στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει πηχτό.
Σερβίρω το κρέας με ρύζι πιλάφι και την την πηχτή του σάλτσα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!