Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

PostHeaderIcon ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ με BAILEYS και ΝΕΣ ΚΑΦΕ

Υλικά
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 γρ. κουβερτούρα
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι του καφέ baileys
1/2 φλυτζάνι νερό
2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού νες καφέ
6 αυγά

Για το γλάσο
1 κουτάλι του γλυκού νες καφέ
2 κουταλιές του γλυκού baileys
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
2 φλυτζάνια του καφέ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το λάδι, το λικέρ, τον καφέ και το νερό. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών χτυπημένους και κατόπιν ρίχνουμε και ενώνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι, με το μίξερ ή με το χέρι. Χτυπούμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και την ενώνουμε με το μείγμα, με απαλές κινήσεις. Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά έως 1 ώρα.

Αφού κρυώσει χτυπούμε με το μίξερ τον καφέ με το λικέρ και το λιωμένο βούτυρο, προσθέτοντας σιγά-σιγά τη ζάχαρη άχνη και κατόπιν καλύπτουμε το κέικ. 
Μπορούμε να κάνουμε το γλάσο μας όσο πηχτό θέλουμε προσθέτοντας ή αφαιρώντας ζάχαρη άχνη. 
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!