Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

PostHeaderIcon Κιμαδόπιτα Παραδοσιακή


Υλικά
Για τη ζύμη

Μισό κιλό αλεύρι
Μισό φλιτζάνι του καφέ ξύδι
1 αυγό
 Λίγο αλάτι
Λίγο νερό
Λίγο λάδι


Για τη γέμιση
Μισό κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του καφέ γλυκό τραχανά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
5 αυγά
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Ζύμη
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά, ζυμώνουμε με τα χέρια προσθέτοντας σταδιακά το νερό και πλάθουμε μία μέτρια ζύμη, για να ανοίγουμε εύκολα στη συνέχεια τα φύλλα. 
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 ίδια μπαλάκια.

Γέμιση
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε τον κιμά. Ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. 

Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε τον τραχανά με το γάλα και αφού κρυώσουν τα ανακατεύουμε με τον κιμά, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι, χτυπάμε και προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.

Με τα μπαλάκια της ζύμης ανοίγουμε 5 λεπτά φύλλα.

Λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε στον πάτο 2 φύλλα, τα αλείφουμε με το πινέλο με λίγο λάδι, ρίχνουμε τη μισή γέμιση, τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο, την υπόλοιπη γέμιση και τέλος τα υπόλοιπα 2 φύλλα, όλα λίγο λαδωμένα. 

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, λαδώνουμε την επιφάνεια και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί, στους 180 βαθμούς, για περίπου μία ώρα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!