Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΜΟΥΣΑΚΑΣ


Υπάρχει κάποιος που δεν του αρέσει ο μουσακάς?
Είναι βέβαια καλοκαιρινό φαγητό όμως στις μέρες μας η μελιτζάνα υπάρχει στην αγορά όλο τον χρόνο.

Υλικά
4-5 μεγάλες μελιτζάνες
2 κιλά πατάτες
750 γρ. κιμά
2 κρεμμύδια ξερά
λίγο μαϊντανό
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
6-8 κουταλιές αλεύρι
6 κουταλιές βούτυρο
1 ½ lt γάλα
2 αυγά
μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι –πιπέρι
λίγη τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε ροδέλες.
Τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε λίγες –λίγες, πρώτα τις πατάτες και μετά τις μελιτζάνες.
Κατόπιν ετοιμάζουμε τον κιμά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι. Κατόπιν ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να σοταριστεί και αυτός. Τέλος προσθέτουμε και τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να τελειώσουν τα υγρά τους. Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα ταψί πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη τον πάτο του και αρχίζουμε να τοποθετούμε τις πατάτες, τη μια δίπλα στην άλλη, ώσπου να καλύψουμε όλο το ταψί. Ρίχνουμε σα δεύτερη στρώση τον κιμά και σκεπάζουμε με τις μελιτζάνες. Ετοιμάζουμε την κρέμα μπεσαμέλ με το συνηθισμένο τρόπο και την τοποθετούμε από πάνω σαν τελευταία στρώση. Πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι αν έχουμε. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της μπεσαμέλ.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!