Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Σέρρες

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Εορτολόγιο

Serres Blogs

Serres Blogs

Volos blogs

Volos Blogs

Greek foodblogs

Open food

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

on-line catalog

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

PostHeaderIcon ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ


Με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα σας παρουσιάζω άλλη μία παραδοσιακή συνταγή για κουλουράκια την οποία δοκίμασα και είχε επιτυχία στην εμφάνιση και στη νοστιμιά.

Υλικά
1/4 φυτίνη
1 ποτήρι γάλα
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
6 αυγά
1 φακελάκι αμμωνία
2 βανίλλιες
1 ποτηράκι τσίπουρο
Αλεύρι όσο χρειαστεί για μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια 

Εκτέλεση
Χτυπώ στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, ρίχνω σιγά, σιγά τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά. Διαλύω τη σόδα μέσα στο τσίπουρο, τη ρίχνω στα υπόλοιπα υλικά και τέλος ζυμώνω με το χέρι αφού ρίξω το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια. 
Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και πλάθω κουλουράκια, όχι πολύ λεπτά. Τα αλοίφω με αυγό και τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά. Μόλις πάρουν ελαφρά χρώμα τα βγάζω γιατί αλλιώς στεγνώνουν και ξερένονται.

Με την παραπάνω δοσολογία παρασκευάζουμε 2 1/2 λαμαρίνες φούρνου κουλουράκια.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η Φωτό Μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!