Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

PostHeaderIcon Κέικ Κλασσικό Μαρμπέ

Υλικά
4 αυγά
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 βιτάμ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 φαρινάπ
το ξύσμα ενός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κακάο

Εκτέλεση
Αφήνουμε αρχικά όλα τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη, ένα-ένα τα αυγά, για 10 λεπτά τουλάχιστον, και κατόπιν το γάλα και το αλεύρι, προσθέτοντας εναλλάξ από μία κουταλιά της σούπας. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τη βανίλια.

Αφού ετοιμάσουμε το μείγμα, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ.


Βάζουμε το 1/4 του μείγματος σε ένα μπολ, ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά, δημιουργώντας ένα νέο καφέ μείγμα.


Κατόπιν, ρίχνουμε άλλο 1/4 του αρχικού λευκού μείγματος, στον πάτο της φόρμας, προσθέτουμε το μισό από το καφέ μείγμα πάνω από το άσπρο, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά και σκεπάζουμε στο τέλος με το τελευταίο 1/4 του λευκού μείγματος. Δημιουργούνται δηλαδή 5 στρώσεις, 3 από το λευκό και 2 από το καφέ μείγμα.


 Ψήνουμε το κέικ στο φούρνο, για 1 ώρα, στους 180 βαθμούς.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!