Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙ


Το γλυκό αυτό μας το κέρασε η φίλη μας η Δήμητρα από τη Λευκωσία της Κύπρου, η οποία μας έδωσε τη συνταγή και μας υποσχέθηκε παραδοσιακές συνταγές της Κύπρου, τις οποίες θα παρουσιάσουμε σε επόμενες αναρτήσεις.

Υλικά
1 κιλό χοντρή φλούδα καρπουζιού καθαρισμένη από το πράσινο και το κόκκινο μέρος του καρπουζιού (συνήθως είναι καρπούζι ειδικό για γλυκό). Το καρπούζι το κόβουμε σε ότι σχέδιο θέλουμε, αρκεί τα κομμάτια να είναι όλα το ίδιο.
1 κιλό ζάχαρη
½ κιλό μέλι
1 βανίλια
3 κουταλιές άνυδρο ασβέστη
2 φλιτζάνια νερό
200 γραμμάρια γλυκόζη

Εκτέλεση
Βάζουμε τις 3 κουταλιές ασβέστη να διαλυθούν σε νερό, τόσο όσο να καλύπτονται τα κομμάτια του καρπουζιού, τα οποία τοποθετούμε μέσα στο μείγμα για 1 ώρα. Κατόπιν τα βγάζουμε τα πλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε με μία πετσέτα. Βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό να βράσουν σε σιγανή φωτιά, για αρκετή ώρα, μέχρι να δέσει το σιρόπι, να γίνει περίπου σαν μέλι, αλλά λίγο πιο αραιό. Κατόπιν βάζουμε μέσα τη βανίλια και τα κομμάτια του καρπουζιού μέχρι να μαλακώσουν. Ο χρόνος είναι λίγος και δεν πρέπει να μας λιώσει ή να γίνει πολύ μαλακό το καρπούζι. Το δοκιμάζουμε έτσι ώστε να είναι σκληρό αλλά και να τρυπιέται. Με το σβήσιμο της φωτιάς ρίχνουμε μέσα τη γλυκόζη και το γλυκό μας είναι έτοιμο. Μόλις κρυώσει καλά το βάζουμε σε γυάλινο βάζο και κερνάμε όποτε θέλουμε. Διατηρείτε καλύτερα στο ψυγείο.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!