Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

PostHeaderIcon ΚΡΕΑΣ με ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ


Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
1 1/2 κιλό κολοκυθάκια μικρά (baby)
1 κουτί ντομάτα τριμμένη
1 κουτί χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος
1 φλυτζάνι τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι - πιπέρι
2 κουταλιές σούπας Worcestershire sauce της Heinz

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες, μικρές ή μεγάλες, να σωταριστεί ελαφρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε και αυτό να σωταριστεί με το κρέας. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι και το χυμό ντομάτας και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 1 1/2 με 2 ώρες, προσθέτοντας σταδιακά νεράκι. Μόλις τα κρέας μας είναι έτοιμο και έχει μαλακώσει το τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι. Κατόπιν καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια πλένοντάς τα εξωτερικά και κόβοντας τις κορυφές τους. Τα τρυπάμε με ένα μαχαίρι και τα τηγανίζουμε ολόκληρα και καλά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια τα τοποθετιούμε γύρω από το κρέας με τη σάλτσα στο ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη sauce και τοποθετούμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς, για μισή ώρα, μέχρι να μελώσουν η σάλτσα και τα κολοκυθάκια. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με το μαιντανό και αφήνουμε να ψηθεί και αυτός.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!