Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ


Υλικά
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
¾ του κιλού γλυκά κουταλιού διάφορα, ψιλοκομμένα και στραγγισμένα από το σιρόπι τους (κεράσι, νεράτζι σύκο κλπ)
350 γραμμάρια καρύδια, ψιλοκομμένα στο χέρι
250 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλάκια σόδα
1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο και κανέλλα σκόνη
6 αυγά
2 φλιτζάνια αλεύρι απλό
2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
2 κουταλάκια κακάο σκόνη
1 ποτήρι του καφέ κονιάκ ή ρούμι ή ουίσκι
1 βανίλλια

Εκτέλεση
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό , τη ζάχαρη, τα φρούτα, το βούτυρο, σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Όταν το μείγμα αυτό κρυώσει, ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ενωθούν καλά. Τα βάζουμε σε μικρά ταψάκια με λαδόχαρτο ή σε έτοιμες χάρτινες φόρμες και ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αλείφουμε με μαρμέλαδα και κονιάκ και κατόπιν ρίχνουμε άχνη και το στολίζουμε.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!