Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Σέρρες

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Εορτολόγιο

Serres Blogs

Serres Blogs

Volos blogs

Volos Blogs

Greek foodblogs

Open food

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

on-line catalog

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΕΜΙΣΗ για ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ή ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ



Υλικά
Τα συκωτάκια της γαλοπούλας ή του κοτόπουλου
½ κιλό κιμά
2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
1 φλυτζάνι του τσαγιού κάστανα ψημένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 φακελάκι κουκουνάρι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Βάζω λάδι στο τηγάνι και ρίχνω το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Κατόπιν προσθέτω τα συκωτάκια ψιλοκομμένα, στη συνέχεια τον κιμά και ανακατεύω μέχρι να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια ρίχνω το ρύζι μαζί με ένα φλιτζάνι νερό. Μόλις το μείγμα πιει τα υγρά του, ρίχνω το κουκουνάρι και το κάστανο, αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά. Η γέμιση είναι έτοιμη, με αυτή γεμίζω τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο. Αλείφω τη γαλοπούλα με λεμόνι, λάδι, μουστάρδα και στύβω μέσα ένα πορτοκάλι για να πάρουν χρώμα οι πατάτες και η γαλοπούλα. Μία ώρα πριν τελειώσει το ψήσιμο της γαλοπούλας ετοιμάζω σε ένα μπωλ ένα φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο φυτίνη, 1 φλιτζάνι ουίσκι και αρκετή ρίγανη και με αυτό περιχύνω αρκετές φορές τη γαλοπούλα. Αυτό δίνει ιδιαίτερη γεύση και στη γέμισή μας.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η Φωτό Μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!