Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

PostHeaderIcon Κανταΐφι



Υλικά
1 κιλό κανταΐφι
400 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο στο χέρι, όχι στο μούλτι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουτάλι του γλυκού κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη
½ φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 πακέτο βούτυρο φρέσκο


Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
3 κουταλιές μέλι
Μισό βάζο γλυκόζη
Το χυμό ενός λεμονιού
1 βανίλια
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Παίρνουμε το κανταΐφι και το ξεφτίζουμε ελαφρά. Ενώνουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα  το γαρύφαλλο και τη φρυγανιά σε ένα μπολ. Παίρνουμε λωρίδες από το ξεφτισμένο κανταΐφι και στη μία άκρη τοποθετούμε 1 κουταλιά του γλυκού, γεμάτη, από το μείγμα με τα καρύδια και το τυλίγουμε, προσπαθώντας να το κάνουμε ρολό και να κλείσει από όλες τις μεριές. Το ρολό πρέπει να είναι σφιχτό και όχι χαλαρό. Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί κουζίνας κολλητά το ένα με το άλλο. Προσοχή τα ρολά δεν πρέπει να ξεπερνούν το μέγεθος της παλάμης. Μόλις γεμίσει το ταψί, λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε από μία κουταλιά της σούπας πάνω σε κάθε ρολό. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 2 ώρες ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. 

Αφού κρυώσει το γλυκό, φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας 1 κιλό ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό, 3 κουταλιές μέλι, μισό βάζο γλυκόζη, 200 γραμμάρια περίπου, 1 βανίλια, το χυμό ενός λεμονιού και 1 ξύλο κανέλας  Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε πάνω από κάθε ρολό.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!