Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ


Υλικά Ζύμης
2 φλιτζάνια αλεύρι
½ κουταλιά του γλυκού κοφτή αλάτι
3 κουταλιές σούπας λάδι
½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
4 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση
Ενώνουμε τα υλικά και φτιάχνουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Ανοίγουμε λεπτά φύλλα και κόβουμε λωρίδες πάχους μεγαλύτερο από 2 δάχτυλα. Κατόπιν ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα με αρκετό λάδι και αρχίζουμε να τηγανίζουμε τις λωρίδες, αφήνοντάς τες σιγά σιγά μέσα στο λάδι. Κατόπιν τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για πολύ λίγο και τις βουτάμε για 1 sec και από τις δύο μεριές σε χλιαρό σιρόπι που έχουμε φτιάξει με ένα ποτήρι μέλι, ένα ποτήρι μέλι, ένα ποτήρι νερό, αφού το έχουμε βράσει για 10 λεπτά. Τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!