Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

PostHeaderIcon ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ με ΑΣΤΑΚΟΟΥΡΕΣ και ΓΑΡΙΔΕΣ

Υλικά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
1/4 γαρίδες καθαρισμένες
3 αστακοουρές
1 πακέτο μακαρόνια
Μία κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και αφήνουμε για λίγο, ανακατεύοντας, να τσιγαριστούν. Κατόπιν προσθέτουμε τη ντομάτα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά να βράσει πολύ σιγά, χωρίς να σωθεί τελείως το νερό και να "σφίξει" η σάλτσα.
Σε μία δεύτερη κατσαρόλα, γεμάτη νερό αλατισμένο, βράζουμε για 5 λεπτά τις γαρίδες με τις αστακοουρές, τις σουρώνουμε, χωρίς να πετάξουμε το νερό και τις καθαρίζουμε.
Μόλις η σάλτσα μας βράσει, χωρίς όμως να πήξει, ρίχνουμε μέσα τις αστακοουρές και τις γαρίδες που βράσαμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και τον μαϊντανό. Αφήνουμε τα υλικά για 5 λεπτά ακόμη και βγάζουμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια στο νερό που χρησιμοποιήσαμε για τις γαρίδες-αστακοουρές και τα σουρώνουμε κρατώντας μία κουτάλα από το νερό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, μία λάδι, ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την κουτάλα με το νερό καθώς και όλη τη σάλτσα και ανακατεύουμε για 1 έως 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν μία βράση όλα τα υλικά μαζί.

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καραβίδες ή μύδια και ότι τύπο μακαρόνια θέλουμε
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!