Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

PostHeaderIcon ΔΙΠΛΕΣ


Υλικά
10 αυγά
1 λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 φλυτζάνι λάδι
Αλεύρι, όσο χρειάζεται για να γίνει μία ζύμη μαλακή

Εκτέλεση
Ετοιμάζω τη ζύμη με όλα τα υλικά και ανοίγω φύλλο λεπτό με κομμάτια από τη ζύμη. Με ένα μαχαίρι κόβω λωρίδες, πάχους δύο δακτύλων. Μόλις ετοιμάσω τις λωρίδες, ζεσταίνω σε κατσαρόλα αρκετό λάδι και ρίχνω μέσα μία-μία τις λωρίδες, προσπαθώντας να τυλίγω τη ζύμη γύρω από τον εαυτό της. Ψήνω μέχρι να ξανθύνουν. Κατόπιν βγάζω και τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί. Φτιάχνω το σιρόπι με ένα φλιτζάνι μέλι, 1 φλιτζάνι νερό και 1 φλιτζάνι ζάχαρη, βράζοντάς τα σε μια κατσαρόλα για πάνω από 5 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει λίγο και βουτάω μέσα τις δίπλες. Στη συνέχεια τις βγάζω και τις πασπαλίζω με κανέλλα και ψιλοκομμένα καρύδια. Αν θέλω μπορώ να χρησιμοποιήσω μέλι αραιωμένο με λίγο νερό αντί για σιρόπι.

Aν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε τόσα αυγά, έχω και μια άλλη συνταγή με την ίδια επιτυχία:

Ζύμη
4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
1 κουταλάκι μπέικιν
½ κουταλάκι αλάτι
2 αυγά και 4 κρόκους
4 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι ή γάλα
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές λάδι
Ξύσμα λεμονιού

Η εκτέλεση και το σιρόπι είναι το ίδιο με την προηγούμενη συνταγή.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!