Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

PostHeaderIcon Μελομακάρονα


Υλικά

1η ομάδα υλικών
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες ηλιέλαιο
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
1 φλυτζάνι του καφέ ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι

2η ομάδα υλικών 
3/4 της κούπας σιμιγδάλι ψιλό 
9 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Υλικά για το σιρόπι
1 1/2 κούπα νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα μέλι
1/2 κουταλιά της σούπας λεμόνι

Επικάλυψη
200γρ καρύδι τριμμένο 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και γαρύφαλλο μαζί

(με τα παραπάνω υλικά κάνουμε περίπου 100 μελομακάρονα)

Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά της 2ης ομάδας σε μία μικρή λεκάνη και τα ενώνουμε μεταξύ τους.

Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά τη 1ης ομάδας τα ρίχνουμε στα υλικά της 2ης ομάδος και τα ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.

Αφού φτιάξουμε τη ζύμη μας την πλάθουμε σε μικρά μελομακάρονα. Η ζύμη που θα χρησιμοποιήσουμε για κάθε μελομακάρονο δεν πρέπει να είναι στο μέγεθος μεγαλύτερη από καρύδι.

Τρυπάμε τα μελομακάρονα με το πιρούνι από την πάνω μεριά, τα τοποθετούμε σε ταψί,με απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς, για μισή περίπου ώρα.

Ταυτόχρονα βάζουμε να βράσει και το σιρόπι, γύρω στα 5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίσει να κοχλάζει.

Μόλις βγάλουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο ένα - ένα τα βουτάμε στο σιρόπι αφού πρώτα χαμηλώσουμε την ένταση της φωτιάς. Τα αφήνουμε στο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα και κατόπιν τα ξαναβάζουμε στο ταψί 

Αφού μελώσουμε όλα τα μελομακάρονα και τα βάλουμε σε 2 μεγάλα ταψιά της κουζίνας ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι που έχει περισσέψει και πασπαλίζουμε με το μείγμα του καρυδιού.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ





Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!