Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

PostHeaderIcon ΚΑΡΥΔΟΚΡΕΜΑ

Υλικά

Για το παντεσπάνι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
1 βανίλλια
2 κουταλιές κακάο
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια τριμμένα σε σκόνη
1 φλυτζάνι του καφέ φρυγανιά τριμμένη

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
5 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κρόκο αυγού

Μία πράσινη φυτική σαντιγύ για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Ενώνω με τη σειρά όλα τα υλικά, χτυπώντας τα με το μίξερ, τα αδειάζω σε μία φόρμα με σούστα και ψήνω στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει και φτιάχνω την κρέμα.

Σε κατσαρόλα ρίχνω το γάλα να βράσει χωρίς να φουσκώσει. Μόλις ζεσταθεί αρκετά διαλύω το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη ξεχωριστά, προσθέτοντας λίγο γάλα και τα ρίχνω μέσα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αρχίσει να δημιουργείται και να σφίγγει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, ανακατεύω κατά διαστήματα μέχρι να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτω τον κρόκο χτυπημένο και ανακατεύω συνεχόμενα για να ενσωματωθεί. 
Ρίχνω την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και αφήνω να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί. 

Τέλος χτυπώ την πράσινη φυτική σαντιγύ και γαρνίρω την κρέμα.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!