Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Κυριακή 19 Απριλίου 2009

PostHeaderIcon ΦΛΑΟΥΝΕΣ


Η συνταγή αυτή είναι της Κύπριας φίλης μου Δήμητρας Γκ.

Υλικά

Ζύμη

1 κιλό αλεύρι
½ φλιτζάνι λάδι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Λίγο αλάτι – λίγη ζάχαρη

Γέμιση

1 κιλό και 800 γρ. σκληρά τυριά που να μη λιώνουν, όπως κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα, γραβιέρα, τριμμένα.
15 περίπου αυγά
1 μεγάλο ματσάκι δυόσμο
½ με 1 κουταλάκι μαστίχα, χτυπημένη και λιωμένη
40 γρ. μαγιά
2 κουταλιές αλεύρι
Λίγη ζάχαρη, λίγο νερό

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ προτιμώ να φτιάξω τη γέμιση για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί. Παίρνω λοιπόν τη μαγιά, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το νερό, τα βάζω σε ένα μικρό μπόλ και φτιάχνω ένα κουρκούτι. Το αφήνω να φουσκώσει και το ενώνω με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Προσέχω να προσθέτω ένα-ένα τα αυγά μου ώστε αν χρειαστεί να μην τα προσθέσω όλα. Η γέμιση θα πρέπει να είναι σφιχτή. Το πρωί της επόμενης μέρας φτιάχνω τη ζύμη μου και ανοίγω φύλλο, όχι πολύ λεπτό αλλά ούτε και χοντρό. Κόβω τετράγωνα κομμάτια και στο κέντρο τοποθετώ μία γεμάτη κουταλιά γέμιση. Κατόπιν διπλώνω κάθε πλευρά ώστε να δημιουργηθεί ένα φάκελος που στο κέντρο του όμως να μην καλύπτεται όλη η γέμιση από το φύλλο. Τοποθετώ σε λαμαρίνα, αλείφω με μείγμα από αυγό, νερό και λίγο λάδι, πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Το μέγεθος και το σχήμα που μπορούμε να κάνουμε είναι δική μας επιλογή, η γέμιση όμως δεν πρέπει να καλύπτεται όλη γιατί φουσκώνει.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!