Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Κυριακή 19 Απριλίου 2009

PostHeaderIcon ΡΑΒΑΝΙ


Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 γιαούρτι τοτάλ
4 αυγά
1 μπέικιν
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Σιρόπι
3 ½ ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση
Χτυπώ τα αυγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το σπορέλαιο, το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα, τα ρίχνω σε ένα βουτυρωμένο μέτριο πυρέξ και ψήνω στους 180 με 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Βάζω τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, μαζί με μία φλούδα λεμονιού τα αφήνω να βράσουν 7 με 10 λεπτά και κατόπιν ρίχνω το σιρόπι στο ψημένο γλυκό, σιγά-σιγά σε όλη την επιφάνειά του, όταν το σιρόπι και το γλυκό είναι ακόμα ζεστά.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!