Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Κυριακή 19 Απριλίου 2009

PostHeaderIcon ΕΚΛΕΡ


Υλικά
1 φλυτζάνι νερό
75 γρ. βούτυρο
1 φλυτζάνι αλεύρι απλό
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση
Βάζω το νερό και το βούτυρο να βράσουν σε μια κατσαρόλα. Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνω το αλεύρι και το αλάτι και κατόπιν το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού. Ανακατεύω μέχρι το μίγμα να γίνει μια στρογγυλή μπάλα. Βγάζω από τη φωτιά αφήνω να κρυώσει λίγο και κατόπιν ρίχνω ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας με το μίξερ. Το μίγμα θα γίνει πολύ σφιχτό ομοιογενές και γυαλιστερό. Με ένα κουτάλι παίρνω ζύμη και τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα αφήνοντας χώρο μεταξύ τους. Αν θέλω μπορώ να γεμίσω τη ζύμη σε κορνέ και να κάνω μακρουλά σχέδια σαν εκλέρ.
Ψήνω σε δυνατό φούρνο για 10 λεπτά και κατόπιν σε σιγανό για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να στεγνώσουν από μέσα. Μόλις ψηθούν τα χαράζω για να φύγει ο ατμός από μέσα.

Γεμίζω με έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα της γιώτης και ρίχνω από πάνω τη σος σοκολάτας.

Σος σοκολάτας

Υλικά
125 γρ, σοκολάτα κουβερτούρα
1 κρόκο αυγού
¼ φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές σούπας λικέρ
1 κουταλάκι γλυκού κόρν φλάουρ
½ φλυτζάνι κρέμα γάλακτος.

Εκτέλεση
βάζω τη σοκολάτα τον κρόκο τον χυμό και το ξύσμα σε μπέν- μαρί να λιώσει. Μόλις λιώσει αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω το λικέρ. Κατόπιν ρίχνω την κρέμα και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε δύο κουταλιές νερό. Βάζω και πάλι τα υλικά στη φωτιά μέχρι να δέσουν και να γίνει μια υπέροχη σοκολάτα. Κατόπιν ρίχνω αρκετό πάνω από τα εκλέρ μου.

Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!