Top blogs συνταγών

Corealis

Corealis
Νέα καταστήματα με ψάρια-θαλασσινά και έτοιμα γεύματα

Love Fish

Love Fish
Συνταγές με ψάρια και θαλασσινά

Recent Posts

Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Τα πάντα για τη μαστίχα...

Τα πάντα για τη μαστίχα...
To blog του Τάσου και της Γεωργίας για τη μαστίχα, τα προϊόντα της και όχι μόνο...

MediVET

MediVET
Η καλύτερη φροντίδα για τα ζώα σας
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

PostHeaderIcon Σταφιδωτά Νηστίσιμα

Υλικά
500 γρ. αλεύρι
300 γρ. σταφίδες μαύρες ή ξανθές κομμένες στο μπλέντερ
200 γρ. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
70 γρ. νερό
70 γρ. ούζο ή τσίπουρο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι και 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση
Διαλύουμε την αμμωνία στο ούζο και τη σόδα στο χλιαρό νερό. Ενώνουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας τελευταίο το αλεύρι. Η ζύμη γίνεται μαλακή και κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια βουτώντας τα χέρια μας σε λάδι τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα πατάμε πολύ ελαφρά με τα χέρια μας και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 λεπτά, όχι περισσότερο).

Διευκρινίζεται ότι δεν είναι κουλουράκια, μοιάζουν περισσότερο με μικρά κέικ.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!