Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

PostHeaderIcon Χοιρινό με Κολοκυθάκια στο Φούρνο

Υλικά
1 κιλό μπούτι χοιρινό κομμένο σε μικρές μερίδες
2 κιλά μικρά κολοκυθάκια 
3 μεγάλες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 ποτήρι κρασιού με κρασί κόκκινο
1/3 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο, κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ, το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το κρασί, το κόλιανδρο, το δυόσμο, το κύμινο, το σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, έτσι ώστε να αναμειχθούν με όλα τα κομμάτια του κρέατος. 

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο, το αφήνουμε να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα κομματάκια του χοιρινού, μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. 

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ντοματάκια με το κρεμμύδι και τα υγρά από τη μαρινάτα που έχει μείνει.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στο κρέας, με λίγο νερό, και αφήνουμε να σιγοβράσει, χωρίς να τελειώσουν τα υγρά, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας. Πρέπει να συμπληρώνουμε νερό ή ζωμό αν θέλουμε για να μη στεγνώσει το κρέας μας.

Πλένουμε καλά το κολοκυθάκια, καθαρίζουμε τις άκρες τους και τα τηγανίζουμε, μέχρι να κάνουν κρούστα από όλες τις πλευρές. 

Κατόπιν βάζουμε σε ένα ταψί το κρέας με τη σάλτσα και τα υγρά του και τοποθετούμε ενδιάμεσα τα τηγανισμένα κολοκυθάκια. Συμπληρώνουμε προσεκτικά αλάτι - πιπέρι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για μισή περίπου ώρα, μέχρι να ενωθούν και να μελώσουν τα υλικά αλλά χωρίς να τελειώσουν τα υγρά και να στεγνώσει το φαγητό.
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!