Καιρός Βόλος

Επισκέπτες


website counter code

Προβολές Σελίδας

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

PostHeaderIcon ΚΡΕΑΣ με ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ "ΠΑΚΕΤΟ"

Υλικά
6 τετραγωνισμένες μερίδες μοσχαρίσιας σπάλας, όχι πολύ μεγάλες
3 μελιτζάνες φλάσκες
3 κόκκινες και 3 πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκκομένο
1 κουτί ντομάτα τριμμένη "ΚΥΚΝΟΣ"
Λάδι- αλάτι-πιπέρι
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες χοντρές
1/2 φλυτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση
Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, το κρεμμύδι , το σκόρδο, μία πράσινη και μία κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται, ρίχνουμε τα 2/3 από το χάρτινο κουτί ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι ζάχαρη, 3 κουταλιές σούπας νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να "δέσει" η σάλτσα μας. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τις φέτες του κρέατος καλά και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα από τη χάρτινη συσκευασία και ρίχνουμε νερό μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του.
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε μακριές -παχιές φέτες, το ίδιο και τις υπόλοιπες πιπεριές, κόκκινες - πράσινες και τις τηγανίζουμε ελαφρά, χωρίς να διαλυθούν.
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τη μισή από τη σκέτη σάλτσα που έχουμε φτιάξει. Τοποθετούμε ανά δύο χιαστί τις μελιτζάνες, επάνω βάζουμε μία μερίδα κρέας, κλείνουμε με την άκρη από τις μελιτζάνες, βάζουμε μία ροδέλα ντομάτα, ένα μεγάλο κομμάτι από την πιπεριά και στερεώνουμε τα υλικά με μία οδοντογλυφίδα. Το ίδιο κάνουμε και με τις υπόλοιπες μερίδες κρέας. Αφού στρώσουμε όλο το ταψί, ρίχνουμε πάνω από τα "πακέτα" την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο, για μισή ώρα, μέχρι τα υλικά μας απλώς να καραμελώσουν. 
Related Posts with Thumbnails

Επικοινωνία

Google Translate

Google search this blog

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Προφίλ

Η φωτογραφία μου
Σέρρες - Βόλος, Greece

Bijoux...τιέρα

Bijoux...τιέρα
Απλά χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά από τη Λόπη και την Αποστολία!!!